SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ehl-i Beyt Sevgisi'' Paneli..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen ve İslam Tarihçisi Doç. Dr. İlyas Üzüm ile Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun’un konuşmacı olarak katıldıkları “Ehl-i Beyt Sevgisi” konulu panel ilgi gördü.

PROTOKOL KONUŞMALARI..
Cumartesi akşamı Malatya Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, Vali Vekili Bayram Öz, , Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Tepebaşı, Polis Okulu Müdürü Recep Özmen, Müftü Vekili Mahmut Karatepe, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri vakıf, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Akın, panelde yaptığı konuşmada "Ehlibeyti sevmek; Hz. Muhammed’i sevmek, Hz. Ali’yi sevmektir. Hz. Fatıma’yı sevmektir. Hz. Hasanı, Hz. Hüseyin’i sevmektir. Peygamber ailesini, yakınlarını, Peygamber neslini sevmektir...

...Hemen yanı başımızdaki Irak’ta cereyan eden ve İslam düşmanları tarafından bir mezhep çatışmasına götürülmek istenen kardeş kavgasının yaşatılmak istendiği bir döneme rast gelmesi nedeniyle duyduğum derin üzüntülerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yalnız Müslümanlara değil; bütün insanlığa seslenen Peygamberimiz; “Ey Allah’ın kulları, kardeş olunuz!” buyuruyor” dedi..

Vali Vekili Bayram Öz ise konuşmasında; “Ehl-i Beyt, Hz. Muhammed’in, Hz. Ali Efendimizin hane halkına verilen isimdir. Ehl-i Beyt kibir bilmez, haramdan gözler ve gönüller uzak olur, kulaklar faydalı şeyleri alır. Sevginin olmadığı yerde birlik, birliğin olmadığı yerde de dirlik olmaz. Bu panelin toplumsal birlik ve beraberliğe fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

ALTUN'UN KONUŞMASI..
Vali Vekili Bayram Öz’den sonra Panele geçildi. Panelin Yöneticisi Müftü Vekili Mahmut Karatepe ilk olarak Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun’a söz verdi.

altun, "Ehl-i Beyt’i İslam’ın doğuşundan buyana bütün süreçlerde bütün İslam coğrafyasında islamın yayılışında hep görüyoruz. Rehberimiz, varlığımız ve bizi bu inanca sahip eden, bizi bu inançla var eden ortak değerimizdir.

Kuran üzerinde bir çok ayette Yüce Rabbimiz bize emretmektedir. Yine Sevgili Peygamberimiz Kainatın efendisi çok sayıda hadisi şeriflerinde Ehl-i Beyt ile ilgili mesajlar vermiştir. Peygamber Efendimize sormuşlar Ya Resulullah son vasiyetin ne diye, Benim son vasiyetim Kainat var oldukça ümmetimin Ehli beytime saygı ve sevgisinde eksiklik yapmaması.

Ehli Beyt hem Kuran-ı Kerim tarafından hem de Sevgili Peygamber Efendimiz tarafından referans olarak sunulur. Yezit, Hz. Hüseyin’e diyor ki gel sana saraylar verelim burada istediğin gibi rahat yaşa, Hz. Hüseyin hayır diyor ben dedem Muhammed’in, atam Ali’nin yolundan Kuran’ın yolunda hak-hukuk ve hürriyet yolundan sapmaktansa onurluca ölmeyi tercih ederim. Ailesiyle beraber canını seve seve vermesi ve ondan sonra gelen nesillerde boyun eğmeden hayatlarını vermişlerdir.

Osmanlı devletinin kuruluşunda da yine bu felsefenin hakim olduğunu görüyoruz. Yani bütün Müslümanlar din kardeşidir, bütün insanlar kan kardeşidir anlayışıyla bu devlet kuruluyor.

Ne zamanki o felsefeden bizi dış güçler uzaklaştırdı, işte o zaman yıkım başlamıştır, bölünmeler başlamıştır Hz. Peygamberimizin bize sunduğu referanslardan uzaklaşıldıkça bölünmeler ve zayıflamalar başlamıştır.

İslamın tek doğru yolu var tek temel değeri var bunlar Kuran, Sünnet ve Ehli Beyt’tir.

İslamın tek doğru yolu var tek temel değeri var bunlar Kuran, Sünnet ve Ehli Beyt’tir. Sünnet, Hz. Resulullahın yaşadığı ve emirleridir. Her Müslüman ona tabi olmak mecburiyetinde. Ehl-i Beyt, Peygamber Efendimizin ev ahalisidir. Demek ki her Alevi çok iyi bir Sünni, çok iyi bir Sünni’de iyi bir Alevidir. Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim diyor ki ben sizi farklılıklarla yarattım siz bu farklılıklarla birbirinizi seveceksiniz. Buda bizim aramızdaki farklılıklar yok, aynı Allah’a, aynı Peygambere, aynı Kuran’a, aynı Ehl-i Beyt’e, aynı değerlere inanan inanç kesimleri arasındaki hangi farklılıklar olabilir. İnsanların hizmet ve hayırlarında, ibadetlerinde ki teferruatlar asla bölünme sebebi değildir.

İslam dini tevhit dinidir, İslam dini mantık dinidir, İslam dini sevgi dinidir, yüksek ahlak dinidir ilim dinidir, bilim dinidir. İslamiyet bütün Müslümanların ehli kamil olmasını emrediyor.

Sevgili Peygamberimiz bir hadisinde birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız. Demek ki önümüze sevgiyi koyuyor, insan sevgisini koyuyor. Mezhepler sadece bir yol gösterme bölünme aracı değil.

Biz Alevi, Sünni ayrımını değil biz ortak değerleri İslam’ın temel değerlerine inananları önüne koyarak yani Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimin bize emrettiği gibi Ey İnananlar birlik ve beraberlik içinde olun. İşte biz onu yerine getiriyoruz. Onun için Ehl-i Beyt konusu, Ehli Beyt sevgisi ne kadar çok iyi anlaşılırsa ve sahip çıkılırsa bizim milli birliğimiz bizim inanç birliğimiz o kadar doğru ve iyi yerde olacaktır. Herkese düşen görev Ehli Beyti çok iyi bilmemiz ve öğrenmemiz gerekiyor.

Dünyada ki küreselleşme doğrultusunda tehlikelerde büyüyor. Nesillerimizi Ateizm, ideolojiler, zararlı akımlar ve başka dinler kaparken biz onları geleceğimizi inançlı, saygılı, seviyeli kültürlü güzel bir nesil olması için geçmişimizi, değerlerimizi, inancımızı doğru şeklide anlatabildiğimiz ölçüde kurtarabiliriz. Demek ki geleceğimize, kültürümüze, inancımıza, tarihimize ve gençlerimize sahip çıkacağız. Dünyanın bir ateş çemberi içinde olduğunu daha iyi kucaklaşmamız daha iyi birlik içinde olmamız Yüce Dinimizin, Kuran-ı Kerimin, Sevgili Peygamber Efendimizin ve Ehli Beytimizin emirleridir."dedi.

DOÇ.DR.ÜZÜM..
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Altun’dan sonra konuşmasına başlayın Doç Dr. İlyas Üzüm ise; “Ehli Beyt dünyamıza, edebiyatımıza yaşamımıza yansımıştır. Ehl-i Beyt sevgisinin sağlam dayanağı sevgi mayasıdır. İfade şudur Allah sevdi ve yarattı. Temel dayanağı sevgi, bütün varlığı sevgi. Bütün varlıklar Allahın’dır. Allah’ın güzelliğidir. Dünyanın güzelliği de onun yarattığı bir başka güzelliktir. Kirli hiçbir şey yoktur. Her bir varlık aynıdır. Allahın güzelliklerini yansıtır.

En güzel parlak ayna ise insandır. İnsanların içinde Peygamberler, Peygamberler içinde de Hz. Muhammed’dir. O güzelliğin sembolüydü Hz. Muhammed’in güzelliği güneş gibiydi. Cömertlikte, güzellikte, şefkatte ilahi bir nurdan ışık alan bir kandildi. Onun Ehl-i Beyti, o kandilden en çok istifade eden o ışıktan en çok yararlanan kimselerdir.

Ehl-i Beyt, Peygamber Efendimizin terbiyesinden geçmiş birinci derecede şahsiyetlerdir. Ehl-i Beyt sevgisi bütün müminlerin ortak anlayışıdır. Kuran-ı Kerimde Ehl-i Beyt ile ilgili iki Ayet vardır. Biri Asaf Suresinin 33. Ayetidir. Orada buyurulur ki “ Ey Ehli Beyt Allah sizden kiri, olumsuzlukları gidermek istiyor. Siz Ehli Beyt’siniz, siz Peygamber birinci derecede yanında bulunan aile bireylerisiniz, onun ev halkısınız. Peygamberi sevip de onun ev halkını sevmemek mümkün mü?

Ne mutlu Ehl-i Beyti sevenlere, ne mutlu Ehl-i Beyti sevenleri sevenlere. Hz. Nuhun gemisine binenler ilahi inayetle kurtuluyorlar. Ehl-i Beyt’in yolunu izleyenler kurtuluşa ererler. Ehl-i Beyt’le Kuran birbirini tamamlar.

Hepimizin Ehl-i Beyt’e canımız kurban olsun. Eyl-i Beyt’e muhabbetimiz, sevgimiz, saygımız sonsuz olsun. Ben gözlerinizde Ehli Beyt sevgisinin ışıl ışıl yandığını görüyorum” dedi.

Panel sonunda Panelistler seyircilerden gelen soruları cevaplandırdılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız