SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela'

0
Güncellendi - 2018-09-19 02:32:39
'Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından Muharrem ayı dolayısıyla 'Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela’ adlı program gerçekleştirilecek.

16 yıldır düzenlenen ve Malatya’da bir gelenek halini alan “Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela” programına sohbetleriyle şair ve yazar Serdar Tuncer, mersiyeleriyle Irak’tan Seyyid Hayder El Musavi, Türküleri ve deyişleriyle Sanatçı Ender Balkır  konuk olarak katılacaklar.

Program öncesi aşure de ikram edilecek

21 Eylül 2018 Cuma günü, Saat 19.30’da Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleşecek olan programda Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela olayı ele alınacak. Katılımcılara program öncesi aşure ikram edilecek.

Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela

Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela adlı etkinliğin Malatya’da 16 yıldır düzenlendiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın: “Bu yıl da birbirinden değerli konuklarımızın katılacağı Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela programında Kerbela’da yaşananlar ele alınacaktır.

Kerbela şehitlerini rahmetle anıyoruz. Sevgi ve saygıyla onların aziz hatıralarını anıyoruz. Muharrem ayında idrak ettiğimiz Aşure günlerinin kardeşliğimize, birliğimize ve dirliğimize kapı olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum.

Muharrem ayı Müslümanlar için vahim olayların yaşandığı hüzün ayıdır. Bu ayda haksızlıklara karşı başkaldıran Allah rasulünün torunu Hz. Hüseyin şehit edilmiştir. Tarihin kırılma anlarından biridir.

Kültür A.Ş olarak her yıl yaşanan elim olaydan ders çıkarmak ve bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için “Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela” programını gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, 21 Eylül 2018 Cuma günü, saat: 19:30’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan “Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela”  programına bütün Malatyalıları davet etti.

“Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela” programında sohbetleriyle şair ve yazar Serdar Tuncer, mersiyeleriyle Irak’tan Seyyid Hayder El Musavi, Türküleri ve deyişleriyle Sanatçı Ender Balkır konukların huzurunda olacaklar.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız