SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ehliyet ve Liyakat' Temalı İmam Hatipliler Kurultayı..

0
Güncellendi - 2019-09-07 03:34:05
'Ehliyet ve Liyakat' Temalı İmam Hatipliler Kurultayı..
A- A+ PAYLAŞ

AÇILIŞA BAKAN, KAPANIŞA ERDOĞAN KATILACAK.. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 16. İmam Hatipliler Kurultayı'nın Malatya'nın ev sahipliğinde yapacağını söyledi.

Kızılay, rektörlük binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada Önder İmam Hatipler Derneği tarafından 7-8 Eylül'de düzenlenecek 16. İmam Hatipliler Kurultayı'na üniversitelerinin Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Kurultaya 81 ilden dernek yöneticilerinin katılacağını ve çok yoğun bir programa ev sahipliği yapacaklarına işaret eden Kızılay, şöyle konuştu:

"Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan teşrif edecek. İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk ile çok sayıda konuşmacı misafirimiz programa katılacak. Kurultayın 8 Eylül Pazar günü kapanış oturumuna Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teşrif ederek, üniversitemizi ve kurultayı şereflendirecek. Kapanış oturumu Cumhurbaşkanımızın konuşmasıyla program tamamlanacak. Kurultay vesilesiyle Cumhurbaşkanımızı ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz."

Kızılay, kurultayın eğitim camiası katkı sağlamasını temenni etti.

Önder İmam Hatipler Derneği Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıç ise yılda bir kez kurultay yaptıklarını geçen yıl Antalya'da yaptıkları kurultayın 16'ncısını Malatya'da düzenleyeceklerini dile getirdi.

Kurultayda 2 gün boyunca eğitim meselelerinin konuşulacağını anlatan Kılıç, "Öğrencilerin, öğretmenlerin müfredatla ilgili meselelerinin konuşulduğu ve tecrübe paylaşımının yapıldığı bir toplantı olarak değerlendiriyoruz. Bu yıl eğitimle ilgili ciddi meseleler ele alınacak ve dolu bir program olacak." dedi.

Kılıç, kurultaya ev sahipliği yaptıkların için Kızılay ve üniversite yönetimine teşekkür etti.

Önder İmam Hatipler Derneği Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen ise kurultayın bu yılki temasının "ehliyet ve liyakat" olduğunu kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Unuttuğumuz bu iki kelimeyi hatirtlattiginiz için teşekkür ediyorum uygulamada olmasada hatırlamış olduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Okullar acılacak hala ögretmen ve bina yok selahaddin eyyubi iho da...guya proje okul..Malatya meb ne is yapıyorsa artık?
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdülkerim (4 yıl önce)
    Proje okulu aylardır selahaddin eyyubi ortaokulunun daha binası bile teslim edilmedi..atanacak ögretmenlerini onayını daha vermemis meb...neyin liyakatı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    1997 Kasım ayında komando asteğmen seçilmiştim.Ancak imam hatip mezunu olduğumdan kısa döneme çevirmişlerdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim (4 yıl önce)
    Malatya'da ki 2 proje okuluna Daníştayín geçen seneki "ilana çíkılmadan öğretmen ve idareci ataması yapılamaz" kararına rağmen ve proje okulları yönetmeliğinde idareci ataması için değerlendirme kriterleri olmasına rağmen siyasilerin baskısıyla liyakat ve ehliyete bakılmadan atama yapılıyor. Tek geçerli kural: Nepotizm. İlkel kabilecilik.
    0
    0
    Yanıtla
  • dombıra (4 yıl önce)
    sülük ve kupa merkezini unutmayalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Ehliyet ve liyakat bu iki kelime uzayda İslam dunyasinda Peygamberimiz dönemi hariç uzaydan hiç inmedi özlüyorum asri saadeti hiç olmazsa bu iki kelimeyi ağzımıza alıp kirletmeyelim kalsın o iki kelime asrı saadet ve uzayda biz torpil ve adam kayirmaya devam edelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Tansiyon (4 yıl önce)
    Bizim müdürde imam hatipli. Vallahi billahi teneke.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahit (4 yıl önce)
    İmam-hatip lerse veya ilahiyatlar da ehliyet ve liyakat aranılır mı? onlar zaten doğuştan ehliyetli
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)Cahit isimli kullanıcı yorumuna
    Cahit kardeşim bugün İslam dünyasında hep anlatırlar uygulama ise yok peygamberimizin hicret esnasında kendisi ile birlikte yol gösterici olarak bulunan kişinin işinin ehli olduğu için müslüman olmayan bir kişi olduğunu Mekke'nin fethinde kabenin bakımını yapan kimse müslüman olmadığı için Kabe'nin anahtarını Peygamberimiz aldirdigi için yüce Rabbimiz in işleri ehline veriniz ayeti kerimesini gönderdiğini bilmeyen varmı İslam dünyasında ama torpil ve adam kayirmadan vazgeçemezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısın hemşehrim adamlar yeniden din inşaa ettiler peygamberin inanç ve itikat felsefesi nerede kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer çırmık (4 yıl önce)
    rektörden çok siyasetçi gibi her bir şeye maydanoz oluyor bu adam
    0
    0
    Yanıtla
  • Cem (4 yıl önce)
    Maşallah... Üniversitemiz çok büyük bir kurultaya imza atacak. Ne gereği var teknoloji, tıp, hukuk, sanat kurultaylarına... Toplumun bilinçlenmesine hiç gerek yok... Başarılar rektörüm!!! Allah akıl fikir versin!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖĞRETMEN (4 yıl önce)
    sayın bakana sormak gerek proje okullarına müdür atama yönetmeliği ortada dururken Malatyalı siyasiler neden atamayı kendileri yaptırır. yönetmelik uygulanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatylı (4 yıl önce)
    güzel kardeşim geçmişte de mahallelileri dışladılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Üniversiteyi yönetemedin eline yüzüne bulaştırdın.iscilerden tut memurlara kadar herkes şikayetçi hastanede eleman eksikliği hat safhada her işçi 3-4 İş birden yapiyor mesai saatleri bile değişti 7-3 oldu sanki fabrika birde 4 d kadrolu işçiler olduk bizide sabah 7-5 çalıştır..bizim gibi 4 d masa basında olanları 8-5 çalıştır..yazık kül hakkı çok zordur rektör bey.....vebal altındasın bunu bil..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuvayi Milliye (4 yıl önce)
    Dün haksızlığa uğrayanlar bugün haksızlık yapanlar, dün mağdur olanlar bugün zalimler ve iktidarlar; değişen bir şey yok kimse vatanı ve milleti için değil şahsı için, nefsi için ve bulunduğu grup için çabalıyor, unutmayın mağdur olan gücü eline alınca zalim olacaksa bu düzen hiç değişmeyecek demektir, şimdi güç ve iktidar değişmekte sıra mağdur edilenlerin zalimlerden intikam almasında, sonra bir daha yerler değişecek ama bu mantık değişmeyecek, ama Müslüman olduğunu söyleyerek haram yemek adam kayırmak daha utanç verici olsa gerek ama zaten bunu farkedecek bilinç olsa inanız yapmazlar, insanımız kendi orta çağ karanlığını yaşıyor, liderinden korkar, imamından korkar ama Allah'tan korkmaz, onun için de iflah olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Ehliyet ve liyakatın bu kadar ayaklar altına alındığı bir imam hatipliler dönemini bu ülke görmedi. Bu parti ve partinin imam hatipli yöneticileri ehliyetsiz ve liyakatsız atamalarda rekor üstüne rekor kırdılar. Hala milletle dalga geçiliyor. Bir de kurultay düzenliyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert Korkmaz (4 yıl önce)
    Evet malesef her iktidar olanlar başa gelir gelmez ne zihniyetdeselerse onu uygulamaya başlıyorlar. Geçmiş yıllarda imam hatiplilerin puanları silinip, bütün sınavlarda arka planda bırakıliyorlardı. Mesele bu da değil aslında niçin herkese eşit seviyede yaklaşılmıyor. Hep birileri bi yerlere gelince intikam mi alacak bu ülkede. Şimdi bu işi yadirgayanlara soruyorum. Baş örtüsü olanlar sınavlara alınmadığında neredeydiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Umutsuz (4 yıl önce)
    Bunun adı resmen AYIRIMCILIK. Bir üniversitenin da böyle bir ayırımcılığa alet olması bilim adına üzücü. İmam Hatipli olmak nedense ayrıcalıklı olmak demek oldu uzun yıllardır. İmam Hatipli olanü bütün kapılar açılıyor. Diğer liselerden mezun olmak, baştan kaybetmek demek artık. Sanki İmam Hatipli olmayan Müslüman değil. Olmasa ne olur. Kime ne. Kurultayın konusu da ilginç. Bakalım alt üst edilen liyakat konusunda eleştiri yapılıp bir önari ğelecek mi. HİÇ SANMIYORUM. UMUT YİNE DE..
    0
    0
    Yanıtla
  • Neden zoruuuunuza gidiyor sen bu söylemlerin bölücülük imam hatip denince ürküyorsunuz ayıp be ayıp
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir zamanlarda İmam hatipli olanlara bütün kapılar kapanıyordu, adam kaymakamlık sınavını kazanıyor orta ve liseyi imam hatipte okuduğu için mülakatta eleniyor, Sen günlerimi özledin böyle umutsuzluğa kapıldın.
    0
    0
    Yanıtla
  • İmam hatipli olmanın suç dolduğu dönemlerde bunları (yani o dönem ayrıcalıklı olanlara) söylediniz mi acep. Ayrıca tabi ki dönem dönem toplumun bazı kesimlerinin revaçta olması hoş değil...
    0
    0
    Yanıtla