SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ehliyetinize El Konabilir!

A- A+ PAYLAŞ

Bir sürücünün komşu iller arasındaki karayollarında en az 10 defa radar kontrolünden geçeceği belirtildi. 5 kez radara yakalananın ise ehliyetine el konulacağı vurgulandı.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, yaz aylarında şehirlerarası yollarda meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi için tedbirler artırıldı. Bu kapsamda iki komşu şehir arasında eş zamanlı radar uygulamasına başlandı. Kent giriş çıkışları ile merkezlerindeki radar uygulamalarıyla da ceza yemek istemeyen sürücülerin daha dikkatli olmasının sağlanacağı bildirildi. Kent merkezlerindeki gezici ve sabit radar uygulamalarında başarı elde edilmesi üzerine denetimler şehirlerarası yollara da taşındı.

SÜRÜCÜLER DAHA DİKKATLİ
Emniyet yetkilileri, komşu illerdeki görevlilerle irtibata geçip radar uygulamasını aynı saatlerde yapmaya başladı. Böylelikle iki şehir arasında bir sürücünün en az 10 kez radar kontrolünden geçtiği vurgulandı. Radar uygulamalarının sıklaştırılmasıyla yalnızca geçen yıla oranla bu yıl ölümlü trafik kazalarında yüzde 20 oranında azalma yaşandı. Hız sınırını aşanlara kesilen cezaların caydırıcı olması nedeniyle sürücülerin daha dikkatli olduğunu vurgulayan İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bir sürücünün, aldığı ceza puanlarıyla ehliyetini kaybedebilme tehlikesiyle karşı karşıya olması nedeniyle hız sınırını aşmadığını belirtti.

5 KEZ YAKALANAN YANDI
Trafik denetimlerinde hız sınırını yüzde 30'a kadar aşan sürücülere 15 ceza puanı, yüzde 30'dan fazla aşanlara ise 20 ceza puanı veriliyor. Sürücülerin bir yıl içinde 100 ceza puanı alması durumunda ehliyetleri alınıyor. İkiz radar uygulamasıyla 5 kez radara takılan sürücülerin de ehliyetlerine el konuluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız