SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Einstein Bu CHP'yi Görse...'

A- A+ PAYLAŞ

'İnanın Einstein gelse bu sizin zikzaklarınızı görse ya izafiyet teorisini rafa kaldırır ya da üzerinde değişiklik yapar'

Başbakan Erdoğan, AKP'nin grup toplantısında konuştu;

"1982'den beri Anayasa tartışma konusu oldu. Önemli bir kısmı değişmesine rağmen Türkiye hala özlediği anayasaya kavuşamadı. 28 yıl sonra biz en kapsamlı değişikliği yapmak için yola çıktı. Anayasa değişikliği çalışması partimize yönelik kapatma davasıyla sekteye uğradı. Ak Parti görev geldiği andan itibaren konuyla ilgili çalışıyor. Biz uzlaşmadan kaçmadık, kaçmayız. Tüm kesimlerle diyalog içinde olduk ama aynı tavrı siyasi partilerden göremedik. Sayın Toptan önceki dönemde davette bulundu ama olumlu yanıt gelmedi.

Kim uzlaşmadan kaçıyor kim geliyor bu bellidir. Aka kara diyen karaya ak diyen bir muhalefet var. Meclis çalışmalarının nasıl kilitlendiğinin şahidi sizlersiniz. Siyaset namına ne tür suçlamaların, karalamaların yapıldığının şahidi sizlersiniz. Bütün bunlara rağmen biz uzlaşmayı savunuyoruz. Biz yine umudumuzu kesmedik.

İki haftadır CHP'nin güya uzlaşmaya yanaştığı gibi bir hava yansıtılıyor. Ana muhalefet partisinin hedefi uzlaşma değil şark kurnazlığıdır. Meclisin aldığı kararları sürekli mahkemelik hale getirdiler. Yasamayı etkisiz kılmaya çalıştılar. Geçici 15. maddeyi içeren Anayasa değişikliğine toptan karşı çıktılar. Taslağı dahi okumadan Anayasa Mahkemesi'ne götürürüz dediler. Cumhurbaşkanı'nı mindere çekmek istiyorlar. Meclis başkanına bu müracaat yapılır Çankaya'ya değil. Ardından mektup yazarak üç maddeyi üç konuya çevirdiler. Bu arada da seçim sonrasına kalsın dediler. Sabahtan akşama değişen, ekibi farklı kendi farklı konuşan başka bir lider bulmak zordur. Bir taraftan anlaşalım diyeceksin bir taraftan şunları şunları kabul et diyeceksin. O diğer destekledikleriniz doğruysa niye Anayasa Mahkemesi'ne götürüyorduz.

İnanın Einstein gelse bu sizin zikzaklarınızı görse inanın izafiyet teorisini rafa kaldırır ve üzerinde değişiklik yapar.

Gerçeği bugün mü gördünüz, bugün mü anladınız? Şimdi yeni bir adım daha atılıyor. Oylamalarda bulunmayacaklarını belirtiyorlar. Parlamentodaki iradeye ipotek koymak değil de nedir bu? Bu yapılanlar şark kurnazlığıdır. Milletimiz bu ayak oyunlarına aldanmayacaktır.

Yapılan yargının siyasallaşması değil. Yapılan yargının da yasama ve yürütme gibi milli egemenliğin altına girmesidir. Türkiye'nin özel şartları var diyorlar. O özel şartlar milletin iradesini değil, belli odakların vesayetini ön plana çıkarıyor.

90 yıl önce tarih yazan bu yüce meclis bugün bir kez daha tarih yazmaya hazırlanıyoruz. Yargı mensubu suç işlediği zaman Yargıtay Başkanlar Kurulu izin vermeden yargılanamıyor. TSK'da da böyle. Bir siyasi partinin kapatılması gibi bir konu diğer bir erke bırakılamaz. Türkiye kapatılan partiler mezarlığına döndü. Bunu engellemeye çalışıyoruz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız