SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ejder Kim?"

A- A+ PAYLAŞ

 

Eski Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay’ın arabasında bulunan ve ölümüyle ilgili soruşturma dosyasına giren ‘Ejder’ yazılı şapka yeni bir tartışmaya yol açtı: Ejder kim?

Ankara Dikmen’de 24 Şubat 2009’da “intihar etti” diyerek kapatılıp, “cinayet” şüphesi üzerine yeniden açılan Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay’ın ölümüyle ilgili soruşturma dosyasında, olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilen fotoğraflar arasında Oktay’ın aracının arka koltuğunda önünde “Ejder” yazan hiç kullanılmamış bir şapka bulundu. Oktay ailesinin avukatı Şenol Özel, Oktay’ın özel hayatında hiç spor şapka kullanmadığını söyledi.
 
Milliyet’e açıklama yapan Oktay ailesinin avukatı Şenol Özel, şunları söyledi:
 
“Soruşturma dosyasında olay yeri inceleme ekiplerince çekilen fotoğrafların arasında Oktay’ın aracının arka koltuğunda hiç kullanılmamış ve yıpranmamış, önünde ‘Ejder’ yazan bir şapka dikkatimizi çekmiştir. Haricen ailesi, dostları ve iş çevresinden almış olduğum bilgiye göre, Behçet Oktay özel hayatında spor şapka kullanmayan bir kişidir.
Bu şapkanın varlığı dahi tarafımızda kuşku yaratmıştır. Bu olay çözülecekse olaya tek boyutlu değil, en ufağından en büyüğüne tüm kuşkularımızı giderecek şekilde bakmalıyız.”
 
Özel, ayrıca Oktay’ın evindeki yine 2009’da kendisi için özel yaptırıldığı anlaşılan bir takvim bulunduğunu, ancak bu takvimi yapan ya da yaptıran kişileri tüm aramalara rağmen tespit edemediklerini söyledi.
 
Kod adı: Ejder
Özel’in sözünü ettiği “Ejder” sözcüğüne ilk olarak, Radikal gazetesi yazarı Avni Özgürel’in değindiği anlaşıldı. Özgürel, 22 Haziran 2011 tarihli, köşe yazısında, görünüşe bakarak hükme varmanın eksikliğini dile getirerek, Abdi İpekçi, Turgut Özal’a saldırı, Hrant Dink, Rahip Santoro, Zirve Yayınevi Katliamı gibi olayları vererek şöyle yazdı: “Peki, gerçek sorumlu kim? Yani darbecilerin arkasında gölgede duranlar kim? Darbecilerin arkasında gölgede duran biri var. Kod adı: Ejder.”
 
Bu yazıdan sonra, “Ejder”in, Ergenekon’un 1 numaralı ismi olduğu tartışmaları başladı.
 
Özel Harekat Daire Başkanı Oktay'ın cenazesi, doğum yeri olan Malatya Hekimhan'da toprağa verilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız