SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ek Tedbirler Alıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:59:04
A- A+ PAYLAŞ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,  "Asgari ücret artışının özellikle sanayicimize ek yük getirmemesi için ellimizden gelen tedbirleri alıyoruz" dedi. 

VALİLİKTE..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı ziyaret etti.

Bir dizi temas ve açılış için geldiği Malatya’da Vali Süleyman Kamçı’yı ziyaret eden Bakan Fikri Işık, burada yaptığı açıklamada sanayinin Türkiye’nin tamamına yayılmasını arzuladıklarını ifade ederek, “Sadece Batı’da sıkışmış bir sanayi istemiyoruz, özellikle Türkiye’nin doğusunda sanayinin çok fazla gelişmesi lazım, burada da potansiyeli en güçlü şehir hiç kuşkusuz Malatya. İnşallah bizde Malatya’nın bu potansiyeline ve arzusuna bakanlık ve hükümet olarak cevap vereceğiz” diye konuştu.

Bakan Fikri Işık’a Valilik ziyaretinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı eşlik etti.

Malatya’nın hem sanayide hem de girişimcilikte önemli bir şehir olduğunu dile getiren Işık, “Malatya ülkenin en müteşebbis insanlarının yetiştiği bir şehir dolayısıyla benim bakanlığım açısından da çok önemli bir şehir. Yetiştirdiği müteşebbisler Türkiye çapında hatta dünya çapında iş yapan insanları var. Oluşturduğu markalar artık Türkiye markaları olmaktan çıktı, şu anda birçok firmamız aynı zamanda dünya markaları üretmeye başladı. Malatya’nın gerçekten böyle bir bereketli toprağı var, bu şehre biz daha fazla ne yapabiliriz noktasında bu gün çok önemli bir çalışma yürüteceğiz. Şehirde çok büyük bir üretim arzusu var, şehrin şu anda sanayisi adeta kabına sığmıyor. Bu talepleri birlikte gözden geçireceğiz ve özelikle kentimizin idarecilerinden, Milletvekillerinden ve sanayicilerimizden bu talepleri aldıktan sonra Malatya için en güzeli ve en uygununu yapmaya gayret göstereceğiz, bu açıdan bugünkü temaslarımız bende çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya’ya trambüs açılış için geldiğini hatırlatan Bakan Işık trambüsü çok beğendiğini belirterek, “Büyükşehir belediyemizi açısından ve yerli üretimin desteklenmesi açısından son derce önem verdiğimiz bir projenin Malatya’da hayata geçirilmiş olması bizi çok sevindirdi. Yerli üretime Malatya’nın verdiği katkıyı biz gerçekten çok önemsiyoruz, bu noktada emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, milletvekillerimize, valimize ve diğer tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Sanayinin Türkiye’nin tamamına yayılmasını arzuladıklarını ifade eden Bakan Fikri Işık, “Sadece Batı’da sıkışmış bir sanayi istemiyoruz, özellikle Türkiye’nin Doğusunda sanayinin çok fazla gelişmesi lazım, burada da potansiyeli en güçlü şehir hiç kuşkusuz Malatya. İnşallah bizde Malatya’nın bu potansiyeline ve arzusuna bakanlık ve hükümet olarak cevap vereceğiz” şeklinde konuştu.

BELEDİYE ZİYARETİ..

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Işık Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyareti sırasında Malatya’ya önemli bir müjde verdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Bilim Merkezi’ne Bakanlık olarak destek vereceklerini açıkladı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık 21 Ekim Çarşamba günü akşam saatlerinde Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ziyaretine; Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Nurettin Yaşar, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte kalabalık bir heyet eşlik etti.

Ziyaret sırasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a kısa bir brifing vererek, bazı Belediye projeleri için destek istedi. Başkan Çakır ayrıca, açılışı yapılan Trambüs’e teşvik amaçlı indirimli elektrik verilmesi talebinde de bulundu.

Binayı siz yapın, içini biz donatalım

Başkan Çakır, Büyükşehir Belediyesi projeleri içerisinde yer alan Bilim Merkezi, Teleferik ve Entegre Çevre Projeleri için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan destek istedi. Projeleri inceleyen Bakan Işık, Teleferik ve Entegre Çevre Projeleri için önümüzdeki yıl ilkbahar aylarında gelerek inceleme yapma teklifinde bulunurken, Bilim Merkezi projesi için de destek verecekleri müjdesini verdi. Işık, ‘Buradan Malatya’ya bir müjde verelim. Bilim Merkezi’nin binasını siz yapın, iç donanımını biz yapalım. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı, Büyükşehir statüsünün ardındaki kısa sürede önemli projelere imza atmasından dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Trambüs, Entegre Çevre Projesi, Bilim Merkezi, Teleferik gibi projelerin Malatya’ya yeni bir çehre kazandıracağını belirten Işık, “Bu projelerin Malatya’mızı cazibe merkezi, marka şehir olma noktasında daha da güçlendireceğine inanıyorum. Bakanlık olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Bu projelerin tamamlanması için Belediye Başkanımıza maddi manevi desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Gün boyu Malatya’nın bazı yerlerini gezme fırsatı olduğunu ve Malatya’nın güzel bir görünüme kavuştuğunu kaydeden Bakan Işık, “Malatya’nın gerçekten yüzü gülüyor. Her geçen gün Malatya çok daha  güzel bir görünüme kavuşuyor. Ben belediye başkanımıza onun değerli arkadaşlarına, ilçe belediye başkanlarına, meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

AKP’nin doğuşunda parti kurucusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde ortaya koyduğu vizyon ve icraatların belirleyici rol oynadığını da kaydeden Işık, “Bugün de Partimizin başarısında Belediyelerimizin rolü önemli. Malatya’da da  partimizin kurulduğu günden bugüne kadar aldığımız başarılı sonuçlarda demek ki belediyemizin çalışmalarının önemli bir rolü var. Ben bu başarıların artarak devam etmesini diliyorum Allah yar ve yardımcımız olsun. Başkanımıza Meclis üyelerimize, ekibine tekrar başarılar diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a kayısı ve kayısı kristali hediye etti.

AKP İL BAŞKANLIĞI..

Işık, Malatya'daki temasları kapsamında AKP Malatya İl Teşkilatını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. 

Ziyarette gündeme dair açıklamalarda bulunan Işık, Malatya'nın kabuğuna sığmayan bir il olarak kendilerinden yeni alanlar istediğini, Malatya'nın bu talebini en iyi şekilde ve kısa sürede yerine getirmenin kendilerinin görevi olduğunu belirtti.

Bakan Işık, Malatya'nın Türkiye'nin son yıllarda en hızlı gelişen illerinden birisi olduğunu ifade ederek, bu gelişiminin niteliğini de artırmaya yönelik önemli çalışmaları görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

AKP'nin seçim beyannamesinde yer alan asgari ücretin bin 300 TL olması vaadine de değinen Işık, "Bin 300 TL'lik asgari ücretin, işverene yükünün minimum olması için bazı ek tedbirleri de alıyoruz. Burada emek yoğun sektörlerde anahtar teslimi fabrika yapıp, sembolik bir kirayla sanayicimize vermemiz veya iş başı eğitimini bir yıl süreyle, yani yeni iş bulan gencimize bir yıl süreyle maaşını devlet olarak bizim karşılamamız ve bazı ek tedbirlerle asgari ücret artışının özellikle sanayicimize ek yük getirmemesi için ellimizden gelen tedbirleri alıyoruz. Almaya da devam edeceğiz. Sonuçta çalışanlarımızın da refah seviyesini yükseltmek durumundayız. Bununda özellikle sanayimize olumsuz etki yapmaması için ilave tedbirleri almak durumundayız. İkisini aynı anda yapıyoruz" dedi.

Bakan Işık, Türksat 4B uydusunun fırlatılmasıyla ilgili olarak da, "4B uydusunun fırlatılmış olması bizi gerçekten gururlandırdı. Çünkü artık interneti çok daha hızlı kullanacağız. Çok daha ucuz kullanacağız. Gençlere de ücretsiz internet kullanımı sağlayacağız. Bunu yaparken, ücretsiz ama kalitesiz olmasın. Hem kaliteli hem ücretsiz. Bunu sağlamak için 4B uydusunu fırlattık. Şimdi Türksat 6A'yı da milli proje olarak başlattık. Şuanda proje yürüyor. 2019'da bitireceğiz ve inşallah Türksat 6A'yı da fırlattığımızda dünyada yüzde yüz yerli uydusunu yapabilen 10 ülkeden birisi olacak Türkiye. Bunlar bizim için çok önemli ve çok değerli çalışmalar. Eğer Türkiye, kendi uydusunu kendisi yapmaya başlamışsa; Türkiye, farklı bir Türkiye'dir" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız