SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ek Yatırımla Sulama Artacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:48:48
Ek Yatırımla Sulama Artacak
A- A+ PAYLAŞ
 
Darende ilçesinde, Gökpınar Sulama Projesi'ne yapılan ek yatırımla, yaklaşık bin 582 hektarlık tarım arazisi suya kavuşacak. 
     
Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçeye bağlı belde ve köylerin sulama ihtiyacını gideren sulama projesini yürüten Kayaoğlu firmasının şantiyesini ziyaret ederek, yetkililerle görüştü. Şantiye Şefi Numan Ünalan, ziyaret sırasında proje hakkında bilgi verdi. 
     
Ünalan, vatandaşların yaptığı başvuru ile Başdirek köyünün tamamına yakını ile Yeniköy köyünün arazilerinin bir kısmını kapsayan bin 582 hektarlık alanın pompaj sistemiyle sulanacağını belirtti. 
     
Konuyla ilgili teknik heyetin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Ünalan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün, gelen su miktarına oranla projede yeni düzenleme yaparak bölgedeki çiftçileri sevindirecek çalışmanın startını verdiğini dile getirdi. 
     
Oluşturulacak havuza pompaj sistemiyle basılacak suyun boru ve kanallarla arazilere dağıtılacağını anlatan Ünalan, hububat üreten bölge halkının sulu tarıma geçerek daha fazla ürün alabileceğini söyledi. 
     
Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş da, projedeki yeni gelişmenin vatandaşları memnun edici boyutta olduğunu belirtti. Aktaş, ''Verimli, güzel bir arazi. Buranın hemen yanından geçen böylesine bir su kaynağından mahrum kalmasının önüne geçmek amacıyla gerçekleştirilecek proje herkesi mutlu edecektir'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız