SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekim'de İhracat Arttı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan kuru kayısı ihracatının Ekim ayında yükselişe geçtiği bildirildi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) yönetim kurulu üyesi Yalçın Geyik yaptığı açıklamada, "Bu sezon, Ağustos ve Eylül aylarında düşüşe geçen kuru kayısı ihracatı, bu yılın Ekim ayında geçen yılın Ekim ayına göre 814 ton daha fazla ihraç edildi. Geçtiğimiz Ekim ayında 11 bin 640 ton, geçen yılın Ekim ayında ise 10 bin 826 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirildi" dedi.

Ağustos ayında kayısı ihracatı döneminin başlaması nedeniyle, Ağustos-Ekim arasındaki 3 aylık dönemde 31 bin ton kuru kayısı ihracatı yapılıp, karşılığında 87 milyon 421 bin dolar döviz girdisi sağlandığını bildiren Yalçın Geyik, "Geçen yılın aynı döneminde ise 34 bin 429 ton kuru kayısı ihracatı yapılıp, karşılığında 123 milyon dolar döviz girdisi sağlanmıştı" şeklinde konuştu.

Bu arada Malatya’dan; Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya, Almanya, Fransa, İngiltere, Brezilya, Irak ve Avustralya başta olmak üzere 72 ülkeye kuru kayısı ihracatı gerçekleştiriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız