SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ekip Ruhu İle Çalışacağız'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, "Malatya'yı germeden, kutuplaştırmadan, kişiselleştirmeden siyaset ve hizmet yapacağız. Ekip ruhu ile, ben değil biz düsturu ile çalışacağız" dedi.

Çakıroğlu Lokantası'nda kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen AKP Malatya Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, burada yaptığı konuşmada, belediyenin bütün dinamikleri bir araya getiren, birlik ve beraberliği koruyan bir kurum olduğuna dikkat çekerek, "Belediye çatısı altında dinamikler bir araya gelir ve şehre yön verir. Bu nedenle, belediye başkanı seçerken çok dikkat ediniz" ifadelerini kullandı.

Ortak akıl ve istişareye önem vereceklerini belirten Çakır, "Sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile istişare içerisinde çalışacağız. Malatya'yı germeden, kutuplaştırmadan, kişiselleştirmeden siyaset ve hizmet yapacağız. Ekip ruhu ile, ben değil biz düsturu ile çalışacağız" dedi.

AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt'un da bulunduğu programda konuşan İl Başkanı Mustafa Şahin ise, "Bize atılan iftiralara rağmen polemiklere girmeden seçim sürecini tamamlamak istiyoruz. Kabullenmediğimiz yakıştırmalar bize yapılıyor. Bazen bunlara cevap vermek zorunda kaldık. Cevap vermemizin nedeni de tabanımız bu iftiralardan rahatsızlık duyduğunu ilettiler. 1999 ve 2004 seçimlerinde aynı çirkin siyaseti izleyen kesimler, 2009 seçimi için de aynı siyasetle tavırlarını sürdürüyorlar. Fitne fesat ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Biz ise kendi proje ve doğrularımızı halkımızla buluşturmaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

"Basının da tarafsız duruş sergilemeleri beklenen bir gerçektir" diyen Şahin, "Başkan adayımızın duruşu da takdire şayandır" şeklinde konuştu.

MAHALLE ZİYARETİ..
Bu arada, Çakır'ın Hasan Varol Mahallesi'nde gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin yayınlanan bülten ise şöyle:

"* Hasan Varol Mahallesi mahalle toplantısı
Mahalle toplantısına Milletvekili Öznur Çalık, Ak Parti il başkanı Mustafa Şahin, belediye başkan adayı Ahmet Çakır, encümen üyeleri, partililer ve mahalle sakinleri katıldı.
Mustafa Şahin konuşmasında; Ak Parti olarak eşit bir hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Yapılan çalışmalarda, göze hitap eden çalışmalar için yatırım yapalım anlayışı, hani vardır ya, kuyuya kimse bakmaz. Çünkü görmez. O yerin altında. Ama o da hayırlı bir iş. Ama minare bittiği zaman herkes görür. Ve bazı hayır sahipleri de minare dikmeye gayret eder. Gel de kuyu yapalım bak suya ihtiyacımız var. Biz diyoruz ki, ona da ihtiyacımız var, ona da ihtiyacımız var. Halkımız bu iktidarın neler yaptığını biliyor, neler yapacağını da biliyor.

Öznur Çalık konuşmasında; “Ülkemizde hizmeti engellemek için, nelerimize engeller koydular. Farklı siyasi parti de olsa 'gel kardeşim' diyoruz. Bu şehir için ne gerekiyorsa biz yanındayız... Gel, yeter ki sen ortaya eser koy, proje koy. Çünkü bizim derdimiz Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin değil. Biz bağcı ile uğraşmıyoruz, biz milletçe üzüm yiyelim istiyoruz. Derdimiz bu, bunu aşmak bu birlik beraberliği sağlamak çok zor. Ancak bu birlik ve beraberliği sizin desteğinizle sağladık, desteğiniz devam ettikçe hizmetlere devam edeceğiz” dedi.

Ahmet Çakır konuşmasında; “Bir kişi, kişiliğini, görüşünü, misyonunu, düşüncesini halka sorarak belirleyebilir mi? Hayır… Ancak, toplumu ilgilendiren konularda halka sorularak hareket edilir. Kişi kendi kişiliğini, görüşünü, misyonunu, düşüncesini halka sorarak, belirleyemez. Ancak halk sizin kimliğinizi, kişiliğinizi misyonunuzu takdir eder. Şehrin sorunlarını ilgilendiren konularda istişare için sivil toplum kuruluşlarına danışarak karar verirsiniz. Kişisel tercihlerde sivil toplum kuruluşları nasıl belirleyici olur. Yoksa siz, ortak akıl, danışma gibi önemli değerleri nasıl hafife alındığını ortaya koyarsınız. Gerçekte bu tavır ile ilkesizlik ve tutarsızlık ortaya çıkar. Biz değerlerimizle, ilkelerimizle, geçmişten geleceğe yön veriyoruz” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız