SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekmeğe Gizli Zam!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:28:35
Ekmeğe Gizli Zam!
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi Megsaş A.Ş yönetiminin, şirkete ait ekmek fabrikası tarafından üretilen ekmeğin 300 gram olan ağırlığını bir süredir 250 grama düşürerek ekmek fiyatında 'gizli zam' olarak nitelenebilecek fiyat ayarlaması yaptığı öğrenildi. 
 
Megsaş Genel Müdürü İlhan Yılmaz, konuyla ilgili bir soruyu cevaplarken ekmekte yapılan gramaj ayarlamasını önce yalanlayıp ‘300 gram çıkarıyoruz’ dedi, daha sonra Evet 250 grama düşürdük' açıklamasını yapmak zorunda kaldı. 
 
Ahmet Münir Erkal'in belediye başkanlığı döneminde ekmek ve un mamulleri ile üretilen gıda maddeleri piyasasında fiyat kontrolü sağlamak, gıda maddelerindeki aşırı fiyat yükselişlerini engellemek ve dar gelirli halka ucuz ekmek satışı yapmak amacıyla kurulan Malatya Ekmek Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Megsaş), 2008 yılından bu yana 50 kuruşa sattığı 300 gramlık ekmeğin ağırlığını 250 grama düşürerek tüketici aleyhine ekmekte gramaj ayarlaması yaptı. 
 
Ocak ayının ortalarında yapıldığı öğrenilen ve kamuoyuna bilgi verilmeden uygulamaya geçirilen ekmeğe gizli zam sonrası, Malatya Belediyesi 300 gramlık ekmek yerine 250 gramlık ekmeği 50 kuruştan satmaya başladı. 
 
Megsaş Müdürü Önce İnkâr Etti Ama…
 
Halk arasında ‘belediye ekmeği’ olarak bilinen, Megsaş tarafından üretilen ekmeğin fiyatının sabit tutulup ağırlığının 50 gram düşürülmesi konusunda konuştuğumuz Megsaş Genel Müdürü İlhan Yılmaz, önce ekmeğin gramajında herhangi bir ayarlama yapılmadığını, Megsaş ekmeğinin halen 300 gram olarak üretildiğini ve 50 kuruşa satıldığını söyledi. 
 
Ancak, muhabirin 1 Şubat tarihinde farklı 5 Megsaş büfesinden 5 ekmek satın aldığını, bunların hepsini tarttırdığını ve ekmeklerin 250 gram olduğunu belirtmesi ve 'Şayet ürettiğiniz ekmek 300 gram ise neden Megsaş büfelerinde satılan ekmekler 250 gram ağırlığında?' şeklindeki sorusu üzerine İlhan Yılmaz, Megsaş'ın kamuoyuna bilgi vermeden gramaj ayarlaması yaptığını kabul etmek zorunda kaldı. Yılmaz 'Evet ekmeğin gramajını 50 gram düşürdük. Fiyatı aynı kaldı. Ama bunu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın düzenlemesine göre yaptık’ şeklindeki açıklaması ile ekmeğe yapılan gizli zammın adresi olarak bakanlığı gösterdi. 
 
Megsaş’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı, İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan yapıyor.
 
ARŞİV FOTO: Belediye Başkanı, MEGSAŞ'ta incelemede..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız