SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekmek 70 YKR Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nca, 7 Haziran Cumartesi gününden itibaren Malatya'da 300 gram somun ekmeğin 70 YKR'dan satılması kararlaştırıldı.

Üye 50'ye yakın fırının ürettiği somunun fiyat ve gramajını belirleme yetkisini taşıyan TSO, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın, 5 Haziran'dan ekmek gramajının en az 300 gram olacağı, bundan böyle 50'şer gramlık artışlar halinde gramaj değiştirilebileceği ve fiyatın ona göre ayarlanacağı kararı doğrultusunda yeni fiyat ve gramajı Cuma akşamı belirledi. 300 gram somunun 70 YKR'dan satılması kararlaştırıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Belediye MEGSAŞ ekmeğinin 300 gramının ise 60 YKR'den satılacağını bildirdi.

TSO üyesi fırınlarda üretilen 150 gram somun 30 YKR'den, Belediye MEGSAŞ'ta üretilen 200 gram somun ise yine 30 YKR'dan satılıyordu.

"DEVLET ZORUYLA" OLDU!..
Tarım İl Müdürlüğü, ekmek gramajı ile ilgili düzenleme konusunda geçtiğimiz günlerde şu uyarıyı yapmıştı:

"Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ (Tebliğ No:2008/5) 05.03.2008 tarihli Resmi Gazete ile yayınlanmıştır. Yayımlanan bu tebliğle ekmek gramajı ile ilgili olarak “Ekmek, en az 300 gram ağırlıktan başlayarak 50’şer gram arttırılmak suretiyle piyasaya sunulur. Ekmek çeşitleri muhtelif ağırlıklarda üretilebilir” şeklinde değişiklik yapılmıştır.

Yayımlanan tebliğin Geçici 1.Maddesi ”Halen faaliyet gösteren ve bu Tebliğ kapsamındaki ürünleri üreten ve satan işyerleri üç ay içerisinde bu Tebliğ hükümlerine uymak zorundadır” hükmü gereğince; ekmek üreticileri 05.06.2008 tarihinden itibaren yeni tebliğ hükümlerine uygun gramajda ekmek üretmek zorundadır.

Yöresel ürünümüz Pide, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri kapsamında değerlendirilmediğinden bu gramajlara uyma zorunluluğu yoktur.

05.06.2008 tarihinden itibaren ilgili tebliğ hükümlerine uymayan Ekmek ve Ekmek Çeşitleri üreten ve satan işyerlerine yasal işlem uygulanacaktır.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız