SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekmek Hükümleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:17:38
Ekmek Hükümleri
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğiyle getirilen hükümler hakkında bilgi verdi. 
     
Aytekin, kurumun internet sitesinden yaptığı duyuruda, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. 
     
Buna göre, ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmeklerinin ambalajsız olarak piyasaya arz edilebileceğini belirten Aytekin, ancak bunların dışındaki ekmek çeşitlerinin üretim yerleri de dahil olmak üzere ambalajlı olarak piyasaya arz edilmek zorunda olduğunu kaydetti. 
     
Ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışan tüm personelin hijyen konusunda temel eğitim alma zorunluluğu getirildiğini ifade eden Aytekin, ekmek ve ekmek çeşitleri, ekşi hamur ve diğer ekmek çeşitlerinin tuz içeriğinin kuru maddede ağırlıkça en çok yüzde 1,5, kül içeriğinin de kuru maddede en az 0,65 düzeyinde olması gerektiğini vurguladı. 
     
Ekmek kasalarının açıkta bırakılmayacak, zemin ve dış ortamla teması engellenecek palet üzerinde olacak şekilde temiz bir ortama konulmasının sağlanacağına işaret eden Aytekin, ambalajsız olarak piyasaya arz edilecek ekmeklerin sadece bu amaç için kullanılacak araçlarda taşınabileceğini ifade etti. 
     
Aytekin, diğer hükümleri şöyle sıraladı: 
     
''-Ambalajsız olarak piyasaya arz edilecek ekmekler satıcı tarafından tüketiciye arz edilecek, tüketicinin ekmeğe dokunması engellenecek. 
     
-Ekmek sadece bu tebliğde belirtilen hijyen koşullarını sağlayan yerlerde piyasaya arz edilecek. Pazar, manav gibi hijyen koşulları kontrol edilemeyen bulaşmaya açık alanlarda satılmayacak. 
     
-Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin satışının yapıldığı ekmek dolabında veya tezgahında, alıcının rahatlıkla görebileceği büyüklükte Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği'ne uygun etiketin yer alması sağlanacak. 
     
-Ekmeklerin taşınması ve satışı sırasında çalışan tüm personel, kişisel temizliğini sürdürmeye azami itina gösterecek, uygun ve temiz kıyafet giyecek ve koruyucu eldiven kullanacak. 
     
-Ekmeklerin satışa sunulduğu ekmek dolapları veya tezgahları açıkta bırakılmayacak şekilde kapalı bir ortama konulacak. 
     
-Tebliğ kapsamındaki ürünleri tüketiciye arz eden yerler, tam buğday ekmeği veya tam buğday unlu ekmek veya kepekli ekmek de bulundurmak zorunda olacak.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız