SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekmek İsrafını Yazıp Çizdiler

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:40:04
Ekmek İsrafını Yazıp Çizdiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, “Ekmek İsrafının Önlenmesi’’ Resim, Şiir Kompozisyon Yarışması sonuçlandı. 

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Toplumumuzda kutsal sayılan ve nimet olarak adlandırılan ekmek, herkesin sofrasına giren ve herkes tarafından tüketilen bir besin maddesidir.

Ekmek israfı konusunda farkındalık ve duyarlılık oluşturtmayı, toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirmeyi, israf alışkanlığını değiştirmeyi, ekmek israfıyla birlikte diğer israflara da dikkat çekmeyi ve kaynaklarımızın heba olmamasını hedefleyen “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” Milli Eğitim Bakanlığınca ilkokul ve ortaokullarımızda resim şiir kompozisyon yarışması düzenlendi.

Bu bağlamda özellikle, çocuklarımızın ekmek israfı, israfın önlenmesi ve bayatlayan ekmeklerin evlerimizde, okul ve öğrenci yurtlarındaki yemekhanelerde, kantinlerde, kurum yemekhanelerinde, lokantalarda, oteller ve fırınlarda ne şekilde israf edildiği, bayatlayan ekmeklerin nasıl değerlendirildiği ve ne şekilde muhafaza edildiği konularında bilinçlendirilmeleri ve israf konusundaki düşüncelerini ortaya koymaları amacıyla “Ekmek israfının önlenmesi, israfa neden olan kayıpların önüne geçilmesi” temalı; İlkokul öğrencileri için Şiir ve Resim, Ortaokul öğrencileri için Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmaları düzenlendi” ifadeleri kullanıldı.

Malatya Battalgazi Halk Eğitim Salonunda düzenlenen yarışmanın ödül töreni, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Sadun Kılınç, Nusret Özmen ve Oğuz Tapan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla başladı. Yarışmada birinci olan eserler öğrenciler tarafından okunduktan sonra ödül törenine geçildi. Yarışmanın birincilerine ödüllerini İl Millî Eğitim Şube Müdürleri tarafından verildi.

Yarışmada dereceye giren eserlerin bulunduğu sergiyi açan Oğuz ve beraberindekiler, sergiyi gezdikten sonra program sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız