SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ekmek Kart'la 1.1 Milyon Ekmek Dağıtıldı

0
Güncellendi - 2016-06-29 16:11:04
'Ekmek Kart'la 1.1 Milyon Ekmek Dağıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, yoksul vatandaşlar için başlattığı ‘Ekmek Kart’ uygulaması kapsamında 2015 yılında bin 472 kişiye toplam 710 bin ekmek dağıttı. Günlük ortalama dağıtılan ekmek sayısının da 3 bin 159 olduğu kaydedildi.

Ekonomik durumu yerinde olmayan aileler başta olmak üzere dul, yetim ve öksüzlere yiyecek, giyecek ve yakacak yardımlarında bulunan Yeşilyurt Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan yoksul vatandaşlar için başlattığı ücretsiz ekmek dağıtım faaliyeti her geçen gün artarak devam ediyor. Geçtiğimiz 2015 yılında,  bin 472 kişiye günlük 3 bin 159 ekmek dağıtan Yeşilyurt Belediyesi, bir yılı içinde toplamda 710 bin 78 adet ekmek dağıttı.

Yeşilyurt Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre, bu yıl da devam eden uygulama kapsamında şu ana kadar 404 bin 826 adet ekmek dağıtıldı. 348 kişiye günlük ortalama 700 ekmek verildiği kaydedildi.

Son iki yıl içinde bin 820 kişiye toplamda 1 milyon 114 bin 904 adet ücretsiz ekmek verildiği belirtildi. 

Emanet Ekmek Uygulamasına yoğun ilgi

Öte yandan Yeşilyurt Belediyesi’nin ‘İyilik Askıda Kalmasın’ sloganıyla ilçedeki fırınlarla işbirliği içinde sürdürdüğü ‘Emanet Ekmek’ uygulamasına,  ekmek bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.  MEGSAŞ Büfeleri, Arzu Ata Ekmek fırınlarının yanı sıra ilçedeki bazı fırınlarda devam eden uygulama ile hayırseverlerin bağış yaptığı ekmekler ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılıyor.

Projenin uygulandığı noktalardan biri olan Aşağıbağlar Mahallesi Tecde Yolu üzerindeki Arzu Ata Ekmek Fırını görevlisi Mehmet Sıvacı, bağış yapmak isteyen hayırseverlerin projeye büyük ilgi gösterdiğini belirterek, günlük ortalama 60-70 civarında ekmek bağışında bulunulduğunu söyledi. Böylece ihtiyaç sahibi ailelerin rencide edilmeden ücretsiz ekmek aldığını belirten Mehmet Sıvacı “Emanet ekmek uygulaması için fırınımıza dijital bir ekran yerleştirildi. Bağış yapılan ekmek sayısı bu ekranda yansıtılıyor. Ekmekler, ihtiyaç sahiplerine verildikçe, verilen ekmek sayısı da ekrandan düşülüyor. Çok güzel bir uygulama.  Bu bölgede gelir düzeyi yüksek insanlar yaşadığı için bağış oranı da iyi. Artan ekmekler olursa ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere diğer şubelerimize de gönderiyoruz” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi, ‘Emanet Ekmek’ uygulamasını yakın zamanda ilçedeki tüm fırınlarda hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyali (7 yıl önce)
    Benim anlamadığım kartla vatandaş geliyor 20 ekmek alıp çıkıyor. Kac kişilik aile bu merak ettim. İnşallah gerçek ihtiyaç sahipleri faydalaniyordur.
    0
    0
    Yanıtla