SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekmek Tartışması

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:51:31
Ekmek Tartışması
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)Ocak ayı olağan toplantısına ekmeğin fiyatı ve gramajı konuları damgasını vurdu. 
 
Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliğine bağlı Fırıncılar Odası başkanı Mehmet Büyükelçi’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile somun ekmek üreten bazı firmaları suçlaması TSO’nun gündemine taşındı. TSO meclis üyesi ve somun ekmek işletmecisi Bilal Arı (fotoğraftaki) , “ESOB’a bağlı Fırıncılar Odası’nın açıklamaları ile somun ekmek üreticisi fırıncılar ve TSO töhmet altında bırakılmıştır. Oda yönetimimiz, bu suçlamalar karşısında sessiz kalmamalıdır.” dedikten sonra, “Pide, ekmek mi değil mi?. Hepimiz de biliyoruz ki ekmek ve ekmek diye satılıyor. Ama, her ne hikmetse pideler 200 gram çıkarılıyor ve fiyatı da somun ekmekle aynı. Halkımız eskiden 200 gram pide ekmeğini  50 kuruşa alıyordu, şimdi de 60 kuruşa  alıyor. Dolayısıyla halkımız aldatılıyor. Pide ekmeğinin de 250 gram olarak 60 Krş’tan satılması gerekir.” diye konuştu. 
 
MTSO Meclis Başkanı Sami Payza;  getirilen öneri gereği,  daha önce asgari 300 gram olan ekmek gramajının 250 grama düşürüldüğünü ve bu nedenle ilimizde üretilen somun ekmek gramajının 250 gram ve fiyatının 60 kuruş olarak ilgili meslek grubu tarafından belirlendiğini ve satışların bu gramaj ve fiyat üzerinden yapılacağını belirtti. 
 
MTSO Fırıncılar meslek grubu adına konu hakkında bilgiler veren meslek üyesi Turan Kodal’dan sonra kürsüye gelen meclis üyesi ve somun ekmek üreticisi Bilal Arı , “ESOB’a bağlı Fırıncılar Odası başkanı geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklaması ile somun ekmek üretimini yapanlarla TSO yönetimini zan altında bırakmıştır. TSO yönetiminin bu duruma seyirci kalmamasını istedikten sonra “ İlimizde açık ekmek olarak satılan pide, 200 gram olarak çıkarılmaktadır. Bu durum vatandaşlarımızın yararına değildir. Pide ekmeğinin de 250 gram olarak çıkarılması gerekir” diye konuştu. 
 
BAŞKAN NE DEMİŞTİ?
ESOB’a bağlı Fırıncılar Odası başkanı Mehmet Büyükelçi, 9 Şubat 2012 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, “Malatya’da somun ekmeğe gizli zam yapılmıştır” iddialarında bulunmuş ve "Düzgün bir denetim olsaydı, herhalde 300 gram uygulanırdı. Malatya'da 250 gram somun ekmek kararı yoktur. Ekmeğin daha önce alınan karara göre 300 gram olması gerekiyor. Ancak 300 gram ekmekte ilimizde bulunmamaktadır diye konuşmuştu.. 
 
Somun ekmekte gramaj kararının Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verildiğini ifade eden Büyükelçi, "Biz sadece pide ekmeğin gramajını  belirliyoruz. Mevcut fiyatlar yetmiyor. Malatya'da şu anda somun ekmekte gizli bir zam yapılmıştır. Malatya'da 1.5 yıldan beri sütlü ekmek adı altında 200 gram somun ekmek çıkartılıyor. Bunun da ne şekilde çıkartıldığını yetkili denetim birimleri her halde açıklarlar. Çünkü sütlü ekmeğin ayrı bir ambalajda satılması gerekiyor. Sütlü ekmekte ne kadar süt kullanıldı, kullanılmadı bilmiyoruz. Malatya süt hakkını almış oldu her halde. Kontrolle görevli denetim birimleri her halde buna bir cevap vereceklerdir, süt kullanılıp, kullanılmadığı konusunda" demişti.
 
FOTO: İHA
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız