SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ekmek Yolu'nda Yine Kaza!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 8 kişi yaralandı. Bu arada, kent merkezindeki asfalt çalışmaları sırasında da zift aracının altına düşen belediye işçisi yaşamını yitirdi.

BELEDİYE İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜ..
Malatya'da asfalt aracının altında kalan bir şahıs hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, kaza merkez İnönü Caddesi Dörtyol civarında meydana geldi. G.D. (36) yönetimindeki asfalt işinde çalışan zift serme aracının üzerine çıkmaya çalışan Cumali Demirkol (49), aracın kupasına tutunamayarak düştü ve kafasını yere çarptı. Aracın iki tekerinin de kazaen şahsın üzerinden geçtiği iddia edilirken, şahsın hayatını kaybettiği bildirildi. Polis kazayla ilgili tahkikatı sürdürüyor.

BU KEZ 8 YARALI..
Adıyamanlı tarım işçilerini taşıyan minibüs, Elazığ yolunda kaza yaptı, 8 kişi yaralandı.

Veysel Çetiner yönetimindeki 02 DZ 274 plakalı minibüs, Malatya-Elazığ karayolunun 25. kilometresindeki Çolaklıköyü yakınlarında lastiğinin patlaması nedeniyle yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada araç içerisinde bulunan ayni aileden Fidan, Kamil (19), Berivan (14), Maviş (7), Dilan (4), Salih (5 aylık bebek), Nurfül (23) ve Gülcan Çetiner (25) yaralandı. Araç sürücüsü Veysel Çetiner, 1 yaşındaki İnanç, 34 yaşındaki Çetin Çetiner ve 18 yaşındaki Erol Çetiner ise kazayı yara almadan atlattı. Ambulansla Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan yaralılar burada tedavi altına alındı.

Kazayı 1 yaşındaki kızı İnanç ile birlikte yara almadan atlatan Çetin Çetiner, kazanın aracın lastiğinin patlamasından dolayı meydana geldiğini söyledi.

Bu arada kaza yapan araçta bulunanların diğer akrabaları ile birlikte Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinden çıkarak Erzincan'a ve Elazığ'a ayçiçeği tarlalarında çalışmaya gittikleri belirtildi.

OKUL YERİNE TARLAYA..
Son kaza, tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitim durumunu gündeme getirdi. Akrabalarının kaza geçirmesi nedeniyle konvoyda bulunanlar kazaya yakın bir yerde toplanarak gelişmeleri takip etti. Yaşları 7 ile 15 arasında değişen çok sayıda çocuğun okulların açılmasına 3 gün kalmasına rağmen aileleri ile birlikte tarım arazilerinde çalıştırılmaya götürüldüğü belirtildi.

Yanlarında küçük yaştaki çocuklarını da götüren aileler, ekonomik durumları nedeniyle çocuklarını okutamadıklarını ileri sürdü. Çocuklar ise çalıştıkları için okula gidemediklerini söyledi. Özelikle kız çocuklarının okullarını terk ettiğini ifade eden aileler, "Çalışmaktan başka çaremiz yok" dedi.

VALİLİK KAMPANYASI..
Öte yandan, yine Adıyamanlı tarım işçilerinin 6 Ağustos günü Sivas yakınlarında geçirdikleri ve 23 kişinin öldüğü trafik kazasından sonra, ölenlerin ailelerine yardım için Malatya Valiliği'nce başlatılan yardım kampanyasında 11 bin 420 YTL (11 milyar 420 milyon TL) para toplandığı bildirildi.

Valilik açıklamasında, "06.08.2007 günü Malatya-Sivas karayolunda meydana gelen trafik kazası sonucu yaşamlarını yitiren Adıyamanlı Tarım işçilerinin Ailelerine yardım etmek amacıyla Valiliğimizce başlatılan yardım kampanyasında bugüne kadar hesapta biriken 11.420,21 YTL Adıyaman Valiliğinin T.C. Ziraat Bankası nezdinde ki 184-40599787-5005 Nolu “Trafik Kazası Yardım Toplama Hesabı”na aktarılmıştır." denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız