SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ekmekleri Gasp Ediliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:35:38
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Yukarı Devlet Hastanesi’nin kapatılmasıyla bu yöredeki insanların sağlık hakları, buradaki esnafın da ekmekleri gasp ediliyor” dedi.

Beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Hakan İnci, CHP Malatya Merkez İlçe Battalgazi Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve bazı partililerle birlikte Yukarı Devlet Hastanesi civarındaki esnafın sorunlarını dinleyen CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, poliklinikler dışında kapatılan Yukarı Devlet Hastanesi’nin önceki gibi aynı işlevini sürdürmesini istediklerini söyledi.

Buradaki esnafla görüştükten sonra açıklama yapan Milletvekili Ağbaba, “64 yıllık hastane sizlerin ve bizlerin vergisi ile yapıldı. Burası Malatya’nın yarı nüfusuna hizmet eden bir yer. Oturmuş ve kimseye zararı olmayan bir hastane. Bazı bölümleri yenilenmiş olan hastanenin hizmetine son verilmesi, bu bölgedeki insanları mağdur etmiştir. Ayrıca, Kale, Pütürge, Battalgazi ve Doğanyol ilçelerinden gelen hastalara da hizmet veriyor. Burası kapanınca birçok insan mağdur olacaktır” diye konuştu.

Ağbaba, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Hastane önünde geçtiğimiz günlerde büyük bir demokratik eylem yapıldı. Siz hastanenize sahip çıktıktan sonra kimse bu hastanenin alamayacağına inanıyorum. Ben aday olurken söz verdim. Kim mağdursa, kim mazlumsa ve kim haksızlığa uğramışsa hiç ayırmadan onların sorunlarını dile getireceğim diye. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hep sorunları dile getirdim ve dile getirmeye de devam edeceğim. Önümüzdeki günlerde mecliste bütçe görüşmeleri olacak. Mecliste sorunlarınızı dile getireceğim.”

Yukarı Devlet Hastanesi minibüs esnafından Ziya Kılıç da hastanenin işlevine son verilmesiyle mağdur olduklarını belirterek, “Ayrıca ben burada oturuyorum. Bir hastam olsa yeni devlet hastanesine nasıl götüreceğim. Taksi ile gitsem gelsem 50 TL tutar” ifadelerini kullandı.

Esnaf Mehmet Negüç ise, “Bundan öncesi Sağlık Bakanımız, ‘ihtiyaç olduğu halde yukarı devlet hastanesi devam edecek’ dedi ve söz verdi. Şimdi ise personel eksikliği var diyorlar. Buranın kalacağına ilişkin söz verildi. Ancak sözde durulmadı. Esnaf olarak mağdur oluyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız