SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekmekte İki Fiyat, Üç Ayrı Gramaj!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ekmek fiyatlarının 3 ayrı fiyattan satılmasına karar verildi.

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası'nın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi'nin 150 gram ekmeği 25 kuruştan satılması kararını almasının haksız rekabete yol açtığı şeklindeki şikayeti üzerine Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nde bir komisyon kuruldu.

Malatya'daki ekmek fiyatlarındaki sorunların tartışılması için Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe başkanlığında oluşturulan ve üye olarak TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı, ESOB Genel Sekreteri Sedat Garip ve Malatya Belediyesi İktisat İşleri Müdürü Mehmet Küçükşahin'in yeraldığı komisyonun toplantıda, TSO Meclisi'nin 150 gram ekmeğin 25 kuruştan satılması kararı kabul edildi.

ESOB'un red oyu kullandığı kararda, ilde tüketiciler için birden fazla fiyat alternatifinin bulunması ve tarifenin haksız rekabete yol açacak seviyede olmadığı ve belediye MEGSAŞ Ekmeğin denge unsuru olmasından olması gerekçesiyle 150 gram ekmeğin 25 kuruştan satılması kararı kabul edildi.

Bu arada, Malatya'da ESOB'un tarifesinde 200 gram 30 kuruştan, TSO'nun tarifesinde 150 gram 25 kuruştan ve Malatya Belediyesi'nin tarifesinde ise 200 gram 25 kuruştan satılıyor.

ESOB'un fiyat tarifesinde 1 kilogram pide ekmeği 1 YTL 50 kuruşa denk gelirken, TSO'nun fiyat tarifesinde ise 1 kilogram somun ekmek 1 YTL 67 kuruşa denk geliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız