SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ekonomik Barış Sağlanacak'

A- A+ PAYLAŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Geçmiş borçlarına enflasyon oranlarını da güncelleyerek, bugünkü değer üzerinden tahsil edeceğimiz yeni bir yapı kuruyoruz. Devlet ile vatandaş arasında bir kucaklamayı, bir ekonomik barışmayı sağlayacak bir düzenlemeyi sağlıyor" dedi. Bakan Dinçer, kadın ve gençlerin istihdamını teşvik içinde önemli bir uygulamayı başlatacakları müjdesini verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Malatya programına Vali Ulvi Saran'ı ziyardet ederek başladı. Ziyarete AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı,Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, AK Parti İl Başkan Vekili Bülent Tüfenkçi. AK Parti eski il başkanı Mustafa Şahin'de katıldı.

Bir basın mensubunu Torba Yasası kapsamındaki prim alacakları borçlarının yeniden düzenlenmesi ile ilgili sorusunu cevaplandıran Bakan Dinçer, "Torba Kanunu birden çok ana konu üzerinde odaklandı. Onlardan bir tanesi prim ve vergi borçlarının tahsilatı ile ilgili yeni yaklaşımları içeren düzenlemeler. Bir diğeri Sosyal Güvenlik Kurumu'nun daha etkin çalışmasını sağlayacak ve ayrıca toplumun hemen hemen bütün kesimlerini kapsayacak türden bir sosyal güvenlik şemsiyesine insanları alabilmek için yapılan
düzenlemeler. İstihdamın teşviki ile ilgili düzenlemeleri kapsayan boyutlar taşıyor. Özellikle yeniden yapılanma olarak tanımladığımız bölümde, adete ekonomik anlamda tüm vatandaşlarımızı kapsayan, devlet ile vatandaş arasında bir kucaklamayı, bir ekonomik barışmayı sağlayacak bir düzenlemeyi sağlıyor. Bu düzenlemenin ana gerekçesi şu, biliyorsunuz ekonomimiz 2003 yılından itibaren, giderek istikrarlı bir şekilde varlığını devam ettiriyor ve büyüyor. Hem büyümenin ortaya çıkardığı olumlu etkiler, hemde
istikrarın ortaya çıkardığı olumlu etkiler sebebiyle enflasyonumuz önemli oranda düştü. Ekonomik alanda daha istikrarlı bir yapı ortaya çıktı ve faizler azaldı. Geçmiş dönemde, yüksek enflasyon döneminde ortaya konan yüksek faiz ve benzerleri artık vatandaşlarımız için büyük yükler ve maliyetler oluşturmaya başladı. Bu açıdan her hangi bir mükellefiyetin gecikmesi halinde ortaya konan cezalar ve faiz oranları hakikaten oldukça ağır bir sonuç doğruyor. Biz şimdi bunları gözden geçiriyoruz. Ekonominin istikrar ve yeni özelliklerine göre, ceza ve faiz oranlarını yeniden belirliyoruz. Nitekim geçtiğimiz 2 yıllık süreye bakacak olursanız, her şeyde fıorsatta, sosyal güvenlik primlerinin faiz oranlarını düşürmeye başlamıştır. Halen yüksek sayılır. Şimdi yeni düzenlemeye bakarak, geçmiş dönemde birikmiş borçların cezaları ile ilgili düzenleme yapılması hasıl oldu. Birde 2009'da çok ağır bir krizden geçtiğimizi var sayacak olursak, görecek olursak, bizim bu yeniden yapılandırmada temel gerekçemiz oldu. Kamunun alacakları ile ilgili olarak asla reel hiç bir şeyden vaz geçmeden, tahsilattan vaz geçmeden vatandaşlarımıza bir kolaylık sağlıyoruz. Geçmiş borçlarına enflasyon oranlarını da güncelleyerek, bugünkü değer üzerinden tahsil edeceğimiz yeni bir yapı kuruyoruz. Ana hatları ile yeniden yapılandırmanın mahiyeti bu" şeklinde cevap verdi.

Torba Yasası içerisinde gençlerin ve kadınların istihdamının teşvik edilmesi ile ilgili düzenlemelerinde bulunduğunu belirten Bakan Dinçer, "Gençlerin ve kadınların istihdamı ile ilgili olarak özel istihdam teşviki var. biliyorsunuz, aşağı yukarı 3 yıl süreyle yüzde 1200 oranında işveren sosyal güvenlik primlerini hükümetimiz ödeyecek. Her hangi kadınımıza ve gencimize ilk defa istihdam sağlanıyorsa, yeni iş veriliyorsa, bu teşvikten işadamlarımız yararlanacak. Biz istiyoruzki o insanlarımızın hepsine iş bulalım ve çalıştıralım" şeklinde bilgi verdi.

Bakan Dinçer, 7 aydan beri müdür ataması yapılmayan İŞKUR İl Müdürlüğü içinde çalışma yürüttüklerini söyledi.
Vali Ulvi Saran, Bakan Dinçer'e kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız