SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ekonomik Havaalanı' Projesi

A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma Bakanlığı, yolcu taşımacılığında maliyeti azaltmak için 18 ildeki havaalanını 'Ekonomik Havaalanı' kapsamına aldı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2007 yılında hayata geçirilen ve iç hat yolcu taşımacılığının gelişmesine önemli katkı sağlayan Ekonomik Havaalanı Projesi'nin genişletilmesine yönelik çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de havayolu taşımacılığının arttırılması amacıyla 'düşük maliyetli yolcu taşımacılığı' anlamına gelen "Ekonomik Havaalanı Projesi" kapsamında ekonomik havaalanı olarak belirlenen havaalanlarından Süleyman Demirel, Nevşehir-Kapadokya ve Bursa-Yenişehir havaalanlarında iç hat konma, konaklama ve aydınlatma hizmet bedellerinde sıfır ücret, Tekirdağ Çorlu Havaalanı'nda ise konma ve aydınlatma hizmet bedellerinde yüzde 50 uygulamasına geçildi ve bunun sonucu olarak iç hat yolcu trafiğinde önemli artışlar sağlandı.

Düşük maliyetli yolcu taşımacılığı için tahsis edilen ekonomik havaalanlarında yaşanan bu olumlu gelişmeler doğrultusunda ekonomik havaalanlarına yenilerinin eklenmesi konusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce çalışmalara hız verildiğini ifade eden açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu konuda DHMİ Genel Müdürlüğü ile girişimlerde bulunulmuş ve ekonomik havaalanı kapsamına alınacak havaalanları konusunda gerekli çalışmalara koordineli bir şekilde başlanmıştır. Bu çerçevede Şanlıurfa-GAP Havaalanı, Adıyaman Havaalanı, Erzincan Havaalanı, Hatay Havaalanı, Sivas Havaalanı, Tokat Havaalanı, Muş Havaalanı, Siirt Havaalanı, Ağrı Havaalanı, Kars Havaalanı, Samsun Çarşamba Havaalanı, Erzurum Havaalanı, Muş Havaalanı, Van Ferit Melen Havaalanı, Diyarbakır Havaalanı, Malatya Havaalanı, Mardin Havaalanı, Kahramanmaraş Havaalanı'nın proje kapsamına dahil edilmesi planlanmıştır. Son yıllarda dünyada yaşanan petrol krizine bağlı olarak akaryakıt ücretlerindeki hızlı yükseliş, ülkemizdeki havayolu taşıyıcılarını da ekonomik açıdan önemli oranda etkilemiştir. Yakın zaman içerisinde netleşecek olan yeni ekonomik havaalanlarında iç hat konma, konaklama ve aydınlatma hizmet bedellerinde önemli indirimler yapılması söz konusu olacaktır. Bunun sonucu olarak da havayolu şirketlerince bu havaalanlarına yapılan seferlerin artacağı ve yolcu ücretlerinde indirime gidileceği düşünülmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız