SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekonomik Hayata Kazandırılacaklar

A- A+ PAYLAŞ
 
10 ev hanımı ile 20 işsiz gence aşçılık eğitiminin verileceği "İstihdama Giden Yol Kadın Aşçı Ol Projesi" ile ilgili olarak, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından açıklama yapıldı. 
 
İşletmelerde kalifiye elaman eksikliği vardır denilen MESOB açıklamasında, "Türkiye'nin hızlı gelişen ekonomisine paralel büyüme hızı olan Malatya ekonomisinde mesleki eğitim konusundaki eksikliğe bağlı olarak işletmelerde kalifiye eleman eksikliği sorunu yaşanmaktadır. Bunun yanında ilimizde 2010 yılı İş-Kur verilerine göre 20 bin 780 kişi işsizdir. 15-29 yaş aralığında yer alan genç işsizler, bu rakamın yüzde 53'ünü oluşturmaktadır. Yine bu oranlar içinde kadınlar çoğunluğu oluşturmaktadır. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği proje ekibi tarafından 50 işletmeyle yapılan anket çalışmasında işletmeler, yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmek için aşçıya ihtiyaç duydukları fakat aşçı olarak çalışabilecek kalifiye eleman yetersizliği sonucunda hazır ve sağlıksız yemek tüketimi yapmak mecburiyetinde kaldıklarını, bunun da hem performansı etkilediğini hem de işletme giderinin artmasına neden olduğunu belirtmişlerdir. Mesleki eğitimler yoluyla istihdamın sağlanabileceği farkındalığının oluşturulduğu projede 18 ile 35 yaş arası işsiz İş-Kur' a kayıtlı 10 ev hanımı, 20 işsiz gencin aşçılık mesleki eğitim alarak sosyoekonomik hayata kazandırılmaları ve 15 kişinin işletmelerde istihdamlarının sağlanması hedeflenmektedir" denildi. Açıklamada, proje ortağının Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız