SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ekonomik Olarak da Çok İyi Yerdeyiz"

0
Güncellendi - 2019-05-26 03:05:58
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Evkur Yeni Malatyaspor’un bütün Malatyalıların kulübü olduğunu ifade ederek, “Hepimizin bu çatı altında toplanması lazım. İnşallah Malatya’mızı daha da güzel günlere taşıyacağız” dedi.

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor tarafından Malatya’da iftar daveti verildi. Kentteki bir otelde gerçekleştirilen iftar davetinde konuşan kulüp başkanı Adil Gevrek, 5 yılda hep birlikte bir başarı yakaladıklarını ifade etti.

Gevrek, Malatya’yı hep birlikte futbol şehri yapacaklarını belirterek, “5 yıla dönüp baktığımız zaman gerçekten hep beraber hem büyük sıkıntılar yaşadık hem büyük başarılara imza attık. TFF 2.Lig’den Spor Toto 1.Lig’e, oradan Spor Toto Süper Lig’e yükseldik. Tabi bunlar kolay olmadı ama hep birlikte, beraber bunu başardık” dedi.

Süper Lig’de bu sezon iyi bir noktada olduklarını dile getiren Gevrek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki Pazar günü bu sezonu bitirmiş olacağız. İnşallah Pazar günü de Bursaspor maçını kazanıp, Avrupa yoluna da hep beraber gitmiş olacağız. Tabi Evkur Yeni Malatyaspor’un sadece sportif anlamdaki başarısını değil birliği, beraberliği, her anlamda ortak değerimizi kurumsallaştırmamız lazım. En önemlisi altyapısına yatırım yapmamız lazım. Ekonomi anlamında da bizim hakikaten iyi yerde olmalıyız. Cumartesi günü mali kongremiz var. İnşallah mali kongrede de ekonomi anlamında önümüzdeki yılın bütçesini açıklayacağız. Ekonomik olarak da çok iyi bir yerdeyiz.”

Gevrek, Süper Lig’deki Anadolu takımlarının gelirinin, sadece Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) gelen yayın geliri olduğunu kaydederek, “Bir Anadolu kulübünü sadece TFF’den gelen yayın geliriyle idare etmesi hakikaten zordur. Bunun için üreten olmamız lazım. Altyapıdan çıkan çocuklarımızı oynatmalıyız. Üretip, satan bir kulüp olmalıyız. Belki üretip, satan kulüp olmadık ama alıp-satan bir kulüp olduk. Geçen sene 3 oyuncu sattık ve bu oyunculardan 4 milyon 250 bin Euro gelir elde ettik. Bu bir Anadolu kulübü için çok önemlidir. Türkiye’de Anadolu kulüpleri içinde bu sene en çok bonservis elde etmiş bir kulübüz. İnşallah üretip, satan bir kulüp oluruz” diye konuştu.

Evkur Yeni Malatyaspor’un Malatyalıların ortak değeri olduğunu dile getiren Gevrek, “Evkur Yeni Malatyaspor, bütün Malatyalıların kulübüdür. Son zamanlarda sosyal medyada kulübümüzün siyasi malzeme yapılması bizi çok üzmüştür. Bunu asla doğru bulmuyoruz” dedi.

Gevrek, Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nden TFF 3.Lig’e yükselen Malatya Yeşilyurt Belediyespor’u da tebrik etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise Malatya’nın son dönemlerde sporda zirveye çıktığını ifade etti.

Çınar, Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek’in 5 yılda büyük emek verip, gayret göstererek, Malatyaspor’u yıllar önce ulaşmış olduğu seviyeye kavuşturacağına inançlarının tam olduğunu kaydetti.

Malatya’nın her alanda adından söz ettirmeye başladığını dile getiren Çınar, “Spor alanında özellikle futbolda bizler iddialı olduğumuzu, bu alanda da iyi olduğumuzu Türkiye’ye kanıtladık. İnşallah Yeni Malatyaspor’un Avrupa liglerine çıkmasıyla birlikte de tüm dünyaya da duyurmuş olacağız. Bizlerde yerelde her zaman olduğu gibi Yeni Malatyaspor’un yönetiminin, başkanının, emekçilerinin her daim yanındayız. Çünkü büyük emek verip, gayret gösteriyorlar” diye konuştu.

Çınar, Malatya’nın son dönemde yaptığı atılımlar ve gelişmelerle Anadolu’nun müstesna, Türkiye’nin de en şehirleri arasına adını yazdırdığını ifade ederek, “Birliğimiz, beraberliğimiz, birlikte hareket etme arzumuz ve sonuç odaklı çalışmamız bizleri neticeye getirdi. Bu güzellikler bizlere her daim daha farklı yerlere gelme olarak da destekliyor. Bizler aslında yerelde yakalamış olduğumuz bu birlikteliği inşallah Malatya ve Türkiye genelinde de sürdürürsek, başarımız o zaman perçinlenmiş olacak” şeklinde konuştu.

Malatya’nın Voleybol Erkekler Türkiye Kupası’na ev sahipliği yaptığını anımsatan Çınar, Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı’nın Malatya’da bir maç yapacağını, ileriki dönemde Malatya’da futbolda da milli maçlara ev sahipliği yapmak istediklerini, kentte milli maç oynanması içinde ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Selim Pilten ise Evkur Yeni Malatyaspor'un yakaladığı başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

Pilten, Yeşilyurt Belediyespor’un da güzel bir başarı elde ettiğine dikkat çekerek, “Bir üst lige çıkan Yeşilyurt Belediyespor’u da tebrik ediyorum” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • mehmet eroğlu (4 yıl önce)
    başkanı tebrik etmek lazım. 5 yılda 2. ligden uefaya. tarihe geçecek bir başarı ve takdiri hak ediyor. bunun yanında klup mali olarakta iyi yönetiliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sıtkı (4 yıl önce)
    Bravo Adil başkanım.Seni ve ekibini alkışlıyoeum
    0
    0
    Yanıtla
  • Demir (4 yıl önce)
    Adil Gevrek başkan gibi takımı 3. Lig'den 5 yıl da UEFA kupasına taşıyan başkanı beğenmeyen taş olur. Baskanın vizyonunu tartisanlar futbolu bilmiyor. Geçtiğimiz yıl lig in başında 2 seneye UEFA hedefimiz derken herkes gülüyordu . Ama başardılar. Helal olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • cihan (4 yıl önce)
    mebuslar yine yoklar
    0
    0
    Yanıtla
  • adil (4 yıl önce)
    antalyaspor u ıefa avrupa kupalarında yasaklı olduğu için malatya yenilse bile uefa da olacak zaten!! ama haberiniz yok bundan
    0
    0
    Yanıtla
  • Henüz süre var eksikle giderilirse antalya gider
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Hiç bir zaman Yeni Malatyaspor ,Malatyaspor olamaz çünkü şehre Malatyaspor un verdiği havayı veremiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (4 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Sen havani Malatyaspor ile al. Yahu bu takim bizim takim. Bunlar bos laf. Yesilyurt birinci lige cikasa oda bizim takim. Hepsi bizim. Sahip cik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Ayni gorusteyim. Korkmaz, topal bunlar malatyali olamazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Eleştiri çok zannediyorlar diksiyon ile vizyon oluyor . Tanınmış başkan olması ile . Bakın bir takıma sahip çıkan yok iken alıp bu seviyeye getiren ve yalnız kalmasına rağmen alt yapı , tesisleşme diyen sayın adil gevrek bir Malatyalı olarak teşekkür ediyorum . Yalnız stada taraftarı çekmek için seneye projeler pilanlar, ulaşım , eğlence, vs planlanmalı .
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet atalan (4 yıl önce)
    Bu nasıl organizasyon? kulüp-şehir kaynaşması isteniyorsa iftarın adresi sıradan bir otelin balo salonu olmamalıydı. Ya statta ya da tesislerde verilecek geniş kapsamlı bir iftarla kulüp havası daha çok solunurdu. Seneye kesinlikle bu şekilde bir iftar programı yapılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yılmaz (4 yıl önce)
    SAYIN BAŞKAN VE YÖNETİME İÇTENLİKLE TEŞEKKÜR EDERİZ.MALATYASPORUMUZU NERDEN NEREYE GETİRDİLER.BELEDİYEMİZİN DESTEĞİNİN SÜRMESİNİ VE DÜNYA ÇAPINDA İŞ ADAMLARIMIZDAN REKLAM VERMELERİNİ BEKLİYORUZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya li (4 yıl önce)
    Malatya Kendi öz evladı Ali Ravci ciyi türk futboluna antrenör olarak kazandıracaktır tebrikler Adil Başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (4 yıl önce)
    alt yapı çok önemli her yıl en az 1-2 oyuncu kazandırılmalı diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalçın ASLAN (4 yıl önce)
    Yürekten tebrik etmek lazım, İnşallah yönetimimiz aynı istikamette klübün menfaatleri doğrultusundaki tutarlı davranışlarına devam edecek ve yeni başarılara imza atacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali sami (4 yıl önce)
    Yeni Malatya spor kulübü az sayıda kulübe nasip olan bir başarı grafiği yakalamış, 2. ligden başlayan çıkışını her yıl sürdürerek bu sezon ligi 5. bitirip UEFA Avrupa ligine katılmayı hemen hemen garantilemiştir. Burada başarı vardır diyorsak bu başarının paylaşımında Adil Gevrek yönetimini ilk sıraya yerleştirmek hakkaniyet gereğidir. Yönetimin aksayan yerleri var mıdır, daha başarılı olunabilir miydi, bunlar tartışılır ama haksızlık etmemek, hakkaniyetten ayrılmamak gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • hayta (4 yıl önce)
    DÜRÜST BAŞKAN, AVRUPA LİGİ İNŞ.OLACAK. ŞU BÜLENT KORKMAZ NANKÖRÜNE GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ. GOLDEN SONRAKİ HAREKETİNİ UNUTMADIK..... BİR DE BUNUN İSMİNİ ALTGEÇİDE VERMİŞLER .DERHAL SİLİNMELİ BU ADAMIN İSMİ.
    0
    0
    Yanıtla
  • mete Kara (4 yıl önce)hayta isimli kullanıcı yorumuna
    çok doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (4 yıl önce)
    Süperligin en kral başkanı Adil Gevrek tir. Tüm Malatya senin yanında Başkan.
    0
    0
    Yanıtla