SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ekonominin Barometresiyiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Faruk Yılmaz, mahallenin esnafıyla güzel olduğunu belirtip, "Bakkalına sahip çık" dedi.

Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Faruk Yılmaz, bakkalların durumuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "3 Kasım 2009 günü yerel basına yazdığımız yazıda 'AVM açıp insanları tüketime yönlendireceğinize fabrika açıp istihdamı artırarak; insanlara iş imkanı sağlayın' dediğimizde; 'fabrika açsak 600 kişi çalışacak AVM açtık bin 800 kişi çalışıyor' cevabını aldık.
10 Haziran ve 11 Haziran 2010 basında çıkan yazıları okudukça nasıl bin 800 kişiye iş sağladıklarını şimdi daha iyi anlıyorum. Biz esnafız Malatya'mızda binlerce esnafımız var hiç biri böyle söylemlerle itham edilmedi ve edilemez.

Şimdi sormak istiyorum biz bakkal esnafıyız bizim için ne yapıldı, biz ne yaptık. Bu güne kadar hiçbir şey demeyeyim de ama gerçek bu ki hiçbir şey yapılmadı. Bakkal esnafı korumasız bırakılarak büyük marketler karşısında kaderine terk edildi. Üstelik dünyada en zor yönetilecek ticarethane bakkaldır. Hem satış alanı hem mali imkanları sınırlı kaynaklarını zorlamaktır. Dolayısıyla en fazla bilgi ve beceri gerektiren satış için kendini devamlı yenileyen büyük rakipler karşısın da varlığını devam
ettirebilmesi artık çok zor olanı başarmaktır bakkallıktır" ifadelerini kullandı.

"Bakkal esnafları olarak bizim de bu durum karşısın da alacağımız bir çok dersler vardır. En başta eğitim gelir. Buna rağmen keyifleneceğimiz ve müşterilerimizi sevindireceğimiz çok güzel hasletlerimiz vardır. O nedenle gezin dolaşın ve görün esnafla alışverişlerin de göreceksiniz ki; örneğin bereket versin demeden para alan esnaf olamaz ve göremezsiniz. Güler yüz göstermeyen müşterisine esnafça ve dostça yaklaşmayan esnaf yoktur. Teşekkür etmeyen, müşterisine buyurun demeyen, ürün hakkında bilgi vermeyen, müşterisini tanıdığı için ona yaramayan ürünü ona satmayan esnafın olduğunu hiç düşünemiyorum" diyen Yılmaz, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Neticede alış veriş yapıyoruz. Alış veriş yaşamın önemli bir parçasıdır. İnsanları ve yaşamı bir çarka benzetirsek çarkın dişlerindeki insanlar birbirini tamamlıyor olacak birisi olmazsa o çark dönmeyeceğine göre bu vesileyle işte biz esnafların marketler ve alış veriş mağazalarından ayıran en önemli fark alış veriş bizce sosyal bir kavramdır diyoruz marketler ise ticari ve ekonomik bir kavramdır diyorlar. Ve diyorum ki mahallemiz esnafıyla güzel, bakkalına sahip çık, bakkal esnafı ekonominin barometresidir, kartsız kefilsiz satış yapan tek alış veriş noktasıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız