SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ekonominizden Etkilendik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:18:42
A- A+ PAYLAŞ

7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’na katılmak için Malatya'da bulunan Tayvan Ankara Büyükelçisi James C.H. Chen eşi ile birlikte Belediye Başkanı Çakır’a nezaket ziyareti yaptı.

Gerçekleşen ziyarete Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci ‘de katıldı. 

Malatya’ya ilk kez geldiğini söyleyen Chen, "Malatya’dan çok etkilendik etrafta birçok yapılaşma var. Bu da şehrin bir atılım halinde, gelişme içerisinde olduğunun göstergesidir."dedi. 

Chen konuşmasına şöyle devam etti: “Ekonominin canlanması için fuarlar çok önemlidir. Yerel ekonominin canlanması için Valinin, Sizlerin ve Ticaret Sanayi Odası’nın çabalarını kayda değer bir seviyede. Ekonominizden, Kültürünüz ve tarihinizden gerçekten etkilendik. Gelecekte Malatya ile Tayvan’ın işbirliği yapmasını ümit ediyorum. İnsanlarımızın bu bölgeye gelmesi konusunda teşvikte bulunacağız. Bizim halkımızın ve insanımızın dikkatini çekecek hem tarihsel hem de kültürel özelliklenizin bulunmakta”

Tayvan’ın Ankara Büyükelçisi ve eşini Malatya’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı Çakır ise; “Ülkelerin birbirlerini tanımaları çok önemli. Bu hem ekonomik anlamda işbirliğinin gelişmesi hem de kültürel anlamda ülkelerin birbirini tanıması açısından çok önemli. Arzu ediyorum hem ticari hem turizm anlamında Tayvan’la ilişkilerimiz daha ileri noktaya gidecektir.  Tayvan’la hem yatırım hem turizm amaçlı ziyaretlerin artmasını temenni ediyorum” dedi. 

Son olarak konuşan Vali Şahin ise; “Bu tür ziyaretlerin sembolik değerleri de vardır. Hem iki devleti hem iki milleti birbirine yaklaştırır. Bu ilişkilerin güçlü bir şekilde geliştirilmesi insanların dünyaya bakışında da bir güven sağlar. Dünyanın yaşadığı bir takım sorunlara çözüm bulmada karşılıklı iş birliğinde ortak zeminlerin oluşturulmasında bu ziyaretler önemlidir. Ben inanıyorum ki büyükelçi ve eşleri hanımefendinin nezdinde Tayvan’da bir penceremiz olur ve oradan Tayvan bizi biz Tayvan’ı daha iyi görüp tanırız. İnşallah Malatya’mızdan güzel anılarla ayrılırlar” dedi. 

Konuşmalardan sonra Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Tayvan Ankara Büyükelçisi James C.H. Chen’e kayısı ve kayısı kristali hediye etti. 

Tayvan Ankara Büyükelçisi James C.H. Chen’de Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a Tayvan’da yıl boyunca gerçekleştirilecek olan fuarların takvimi ile Tayvan’da üretilen bir şarj cihazı hediye etti.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız