SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekonomiye Terör Darbesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:36:16
Ekonomiye Terör Darbesi
A- A+ PAYLAŞ

MÜSİAD Malatya Başkanı Mehmet Balin, üyelerinden birçoğunun Doğu ve Güneydoğu’da aldıkları bağlantı çeklerinin bir çoğunu tahsil edemediklerini belirtiyor. Esnafın terör olayları nedeniyle dükkanını açamadığını bu nedenle de satış yapamadığı için çeklerini ödeyemez hale geldiğini ifade eden Balin, terörün ülkeye her türlü zararının olduğunu söylüyor.

7 Haziran sonrası oluşan siyasi belirsizlik ile Türkiye’ üzerinde büyük emelleri olan güçlerin harekete geçtiğini savunan Balin, “Bunun sonucunda da Doğu’da şu anda ciddi bir terör olayları ile ilgili sıkıntı var. Terörün ülkeye zararı her türlü var. Cizre’de yaşanan olayların İzmir’de yaşayan insanların üzerinde çok büyük etkisi vardır. Hele bunun yurt dışındaki etkileri çok daha fazladır” dedi.

Terör olaylarının psikolojik olarak ülkenin üzerinde büyük etkiler oluşturduğunu dile getiren Mehmet Balin, eğer bu süreç bitirilmezse ileri de ülke ekonomisini çok daha ciddi tehlikelerin beklediğini söylüyor. Kısa süre önce bir üyesini ziyaret ettiğini aktaran Balin, “Üyemiz Muş’ta yaptığı ticaretin bağlantı çeklerinin hiçbir tanesinin ödenemediğini söyledi. Doğu’daki esnaf borcunu ödeyemeyecek hale gelmiş. Çünkü dükkanını açamamakta, ticaret yapamamakta. Ticaretin olmadığı yerde de para olmayınca ciddi sıkıntılar yaşanıyor bu da Türkiye ekonomisine ve Malatya ekonomisine zarar veriyor” şeklinde konuştu.

Malatya’nın Doğu illerine satış yapan bir noktada bulunduğunu belirten MÜSİAD Malatya Başkanı Mehmet Balin, bir noktadan sonra çeklerin ödenmemesi durumunda Malatya’daki esnafında bu durumdan ciddi manada etkileneceğini belirtti. Aynı durumda Malatya’ya ürün gönderen Batı’daki firmalarında zarar göreceğini kaydeden Balin, “Doğu’ya giden TIR’lar yakılıyor. Bunlar çok ciddi psikolojik etki oluşturmaktadır. Biz şuna inanıyoruz ama, bu geçici bir durum. Türkiye Cumhuriyeti gerçekten çok güçlü bir devlettir. Bu olayları da arkasında bırakacaktır ve Türkiye üzerinde gerçekleştirmek istenilen emeller boşa çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Malatya ekonomisinin şu an iyi olduğunu, sadece Doğu’ya çalışan ve tüm müşterileri Doğu’da olan esnaflarda ciddi sıkıntılar olduğunu ifade eden Balin, “Umarız bu ateş Doğu’da biter ve daha da güçlü bir şekilde bu işin altından kalkarız” dedi.

Terör olaylarının ekonomiyi vurmasının yanı sıra turizmin de etkilenen sektörlerin başında geldiğini dile getiren Balin, Türkiye’de son bir yıldır turizmde de ciddi sıkıntıların olduğunu ifade etti. Bir çok yurt dışı turlarının iptal olduğunu kaydeden Balin, “Huzurun, barışın ve istikrarın olmadığı yerlerde para kaçar, turistte kaçar. Bu bakımdan biz istikrar barış ve huzurun yeniden oluşması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız