SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ekran Başka, Hayat Başka..''

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu üyesi Yaşar Canbay, IMF politikalarının artık iflas ettiğini belirterek, "Ekran başka, hayat başka" dedi. SP'nin merkez ilçe kongresi de 14 Mayıs Cumartesi günü yapılıyor.

Genel İdare Kurulu üyesi Yaşar Canbay ve İl Başkanı Mustafa Özhüsrev, il teşkilatı binasında basın toplantısı düzenlendi. Canbay, 4 ayda akaryakıta 10 kez zam yapıldığını, hiçbir yatırım olmadığını, vatandaşın alım gücünün kalmadığını belirterek, "Hükümet sözcüleri, 'Eksi 9'da olan kalkınmayı artı 9'a yükselttik' diyorlar. Bu nasıl yükseltme? Siz büyümeyi yüzde 18 yükseltecekseniz ve piyasada bu hala hissedilmeyecek. Enflasyonu düşürdük diyorsunuz, çıkın çarşı pazara görürsünüz. Kısacası, ekran başka, hayat başka" dedi.

IMF politikalarının Türkiye'yi çökerttiğini savunan Canbay, hükümetin iç ve dış politikalarını da eleşkirerek, "Ülkemizdeki kültür emperyalizmine dur denilemiyor. Çocuklara her tür kurs serbest, 12 yaşından küçüklere Kur'an-ı Kerim kursu yasak. Başörtüsü problemi hala çözülmedi" diye konuştu.

SP Malatya İl Başkanı Mustafa Özhüsrev ise, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) terörist örgüt elebaşı Öcalan'ın adil yargılanmadığına ilişkin kararını değerlendirirken, "AB'nin çifte standardı bir kez daha ortaya çıktı. Hala Avrupa Birliği (AB) diye diretiyoruz; ancak onlar çifte standart uyguladıklarını her zaman gösteriyor" dedi.

Basın toplantısı sonunda, partinin Malatya merkez ilçe kongresinin 14 Mayıs Cumartesi günü Renkli Düğün Salonu'nda saat 11.00'de Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan'ın katılımıyla gerçekleştirileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız