SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eksik Ne Zaman Giderilecek?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:02:21
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kızılay’ın ihtiyaçlarını dile getirip, Malatya’ya tam donanımlı bir gezici kan toplama TIR’ı istedi.

Gaziantep bölgesine bağlı çalışmalar yürüten Malatya Kızılay Kan Merkezi’nin 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren Bölge Kan Merkezi haline gelerek Adıyaman ve Elazığ illerini de kapsayan hizmete başlayacağını kaydeden Milletvekili Ağbaba, “Türk Kızılay’ının ana amaçlarından birinin ‘çağın gerektirdiği teknolojik olanakları kullanarak, nitelikli, güvenli ve uluslar arası standartlarda kan toplamak’ olarak ifade edilmektedir. 50 Bin ünite kan depolanacak olan Malatya Kan Merkezi’nin 3 şehre etkili bir şekilde hizmet verebilmesi için araç gereç eksikliklerinin giderilmesi beklenmektedir” dedi.

Konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye bir de soru önergesi veren Milletvekili Ağbaba, “Bölge Kan Merkezi’ne dönüştürülen Malatya ilinde, gezici kan toplama otobüsü bulunmamaktadır. Kızılay ekipleri hafta içi Gaziantep’te çalışan kan toplama TIR’ını hafta sonu Malatya’ya isteyerek kan toplamaktadır. Malatya’ya tam donanımlı bir kan toplama aracının alınıp, gönderilmesi düşünülmekte midir? 2012 Yılında Malatya Kan Merkezi’nin topladığı 19 bin 437 ünite kanın 16 bin 225’i gezici ekipler tarafından toplanmıştır. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi toplanan kanın yüzde 90’a yakını vatandaşlara gidilerek elde edilmiştir. Belirtilen nedenlerden hareketle Kızılay Kan Merkezleri’nin gezici ekiplerinin sayısının artırılması planlanmakta mıdır? Daha önce sadece Malatya iline hizmet veren Kızılay Kan Merkezi’nin Adıyaman ve Elazığ illerine de hizmet vermeye başlayacağından hareketle, merkezin personel ihtiyacı bulunmakta mıdır? İhtiyaç var ise personel eksikliğinin ne zaman giderilmesi beklenmektedir” sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız