SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eksik Olan Birşey Kalmadı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:18:09
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, “Malatya 5084 sayılı teşvik Yasası olarak bildiğimiz sigorta teşvik yasasından 4 yıl süreyle istifade edecek.  Yani bir yüzde 5 indirim vardı, bir yüzde 6 daha indirim geldi. Çok ciddi bir rakama tekabül ediyor” dedi.

Milletvekili Fındıklı, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarette konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Biz her zaman Malatya’nın birlikteliği, beraberliği ve kardeşliği için geçmiş zamandan beri Mücahit Fındıklı bey ile hep gönül birliği içerisinde bir çalışma anlayışını ortaya koyduk, sergiledik.  Ben yeni teşvik uygulamasından dolayı başta sayın başbakanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Teşvik uygulaması ile desteğin devam etmesi bölge için hayati önem taşıyor. 5084 sayılı teşvik yasasında bölge olarak biz ciddi bir yarar gördük ve istihdamı ciddi bir şekilde arttırdık. Yeni teşvik ile bölgemiz önemli ciddi yatırımlar alacaktır” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, “Teşvik uygulaması konusunda çok tartışma yaşandı.  Bölgedeki yatırım ile birlikte istihdamında devam etmesi gerekliliği üzerinde bir uzlaşmaya varıldı. Sayın başbakanımızın talimatı ile bu yönde kanun çıktı ve Bakanlar Kurulu’na yetki verildi.  Çalışmalar tamamlandı ve Bakanlar Kurulu Kararı yayınlandı. Dolayısıyla Malatya 5084 sayılı teşvik Yasası olarak bildiğimiz sigorta teşvik yasasından 4 yıl süreyle istifade edecek.  Yani bir yüzde 5 indirim vardı, bir yüzde 6 daha indirim geldi. Çok ciddi bir rakama tekabül ediyor. 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren bu teşvik geçerli olacak ve Malatya 4 yıl bu teşvikten yararlanacak.  Daha önceki çıkan teşviklerle birlikte 2 teşvikin birleşmesi ile eksik olan hiçbir şey kalmadı” şeklinde konuştu.

1.Organize Sanayi Bölgesindeki yeni alanın yaklaşık 20 milyon TL tutarındaki alt yapısının kısa sürede bitirileceğini ifade eden Fındıklı, “Çözüm süreci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin özlediği bir tabloyu ortaya çıkardı. Şuanda Türkiye genelinde çözüm sürecine destek yüzde 70’lere kadar çıktı. Bu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yüzde 100’lere yakın bir seviyede. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Birçok provokasyonlarla karşılaşacağımızı da biliyoruz. Bununda farkındayız. Ama sabırla bu süreci devam ettireceğiz.  Sonuna kadar kanın durması ve kalıcı bir barışa dönüşmesi noktasında her türlü desteği vereceğiz” dedi.

  TSO ile birlikte proje yürütmeye devam edeceğini söyleyen Fındıklı, “TSO’nun yeni binası ile Malatya prestij olarak en iyi binalardan birisine sahip oluyor. Bundan dolayı kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız