SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eksik Varsa Giderelim"

A- A+ PAYLAŞ
Merkez, Akçadağ ve Hekimhan ilçesi Hasançelebi beldesindeki okul sorunu CHP Milletvekili Veli Ağbaba tarafından TBMM kürsüsünde dile getirilirken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eksik varsa, sorunun çözümü için gereken desteği vereceklerini söyledi.
 
Ağbaba'nın konuşması ve bakanın yanıtı, TBMM tutanaklarına şöyle geçti:
 
"VELİ AĞBABA (Malatya) – Sayın Bakan, Hekimhan’a bağlı Hasançelebi beldesinde yüz üç yıllık okul olan bir ilköğretim okulumuz, öğrencilere baskı yapılarak, okula gönderilmeyerek kapatılmaya çalışılıyor. Dördüncü sınıfta bir kişi eksiltilerek birleştirilmiş öğrenime geçildi. 119 öğrenciye 2 öğretmen verildi, 58 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor. Bugün ilköğretimde boykot var, Hasançelebi’de boykot var. Hasançelebi, YİBO’ya gönderilmek isteniyor. 
Ayrıca, Hasan çelebi Lisesine rapor verilmesine rağmen, depremde oturulamaz denmesine rağmen, yıkılmasına rağmen, hâlâ yeni bir okul yapılmasına izin verilmiyor. 
Ayrıca, Malatya Akçadağ Öğretmen Lisesi, Kemal Özalper İlköğretim Okulu, depremde oturulamaz diye, normal şartlarda oturulamaz diye rapor olmasına rağmen Bakanlığınız tarafından bütçe verilmediği için yapılamıyor. Bu konuda bütçe vermenizi rica ediyoruz.
MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK (Batman) – Bir müsaade edin, bakın, cevap veriyorum ama. 
Şimdi, bakın, dün, bir tek kalemde, 302 milyon lira, Millî Eğitim Bakanlığına, yedek ödenekten ekstra, ilave kaynak aktardım sırf bu türden okulların bitirilmesi ve yapılması için. Son dokuz yıldır yaklaşık 169 bin derslik yaptık. Eğer orada bir eksiğimiz varsa o eksiğimizi mutlaka giderelim. Siz bana bilgileri getirin, ben Millî Eğitim Bakanımıza bu konuda gereken desteği veririm. 
VELİ AĞBABA (Malatya) – Şimdi, hemen vereyim Sayın Bakanım."
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız