SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eksiksiz ve Mükemmel"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:59:46
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Halk Kütüphanesi işbirliği ile ‘500. Yılında Piri Reis’in Dünya Haritası’ konulu konferans düzenlendi.

Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda gerçekleşen konferansa İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bayri konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Ali Bayri, “4 farklı padişah döneminde görmüş olduğumuz Piri Reis’in gerçekten de hayatı savaşlarla hem çok yorucu hem de çizdiği haritalarla ve yazdığı Kitab-ı Bahriye ile çok başarılı işlere imza attığını görebiliriz. Piri Reis; son derece ileri görüşlü, idealist ve onurlu bir denizcidir. Katıldığı tüm savaşlarda kesin zaferlerini tarihten görebiliyoruz. Her savaşta yabancı askerlere ya da esirlere son derece saygılı ve farklı dinlere de hoş görülü olduğunu ve bunu da davranışlarıyla da bizlere yansıttığını iyi bilmekteyiz” dedi.

Prof. Dr. Bayri, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Piri Reis’in dünya haritası günümüze kadar ulaşabilen ve Amerika kıtasını gösteren en eski haritadır. Harita 1513’te Avrupalıların sahip olduğundan çok daha fazla detay içeriyor. Öyle ki Pizarro henüz Peru’yu keşfetmemiş olmasına rağmen Piri Reis Ant Dağları’nı nasıl biliyordu? Piri Reis’in haritalarının 1513 tarihinde çizildiği düşünülürse, koordinat çizgilerinden, topografik detaylara kadar birçok sıra dışı bilgiye sahip. Hala sırrı çözülemeyen Piri Reis haritasına göre bugüne dek sorgulamayı aklımızdan bile geçirmediğimiz dünyanın yuvarlak değil, on altıgen çıkmış olmasıdır. Uzaydan çekilen fotoğraflarla dünyanın elips gibi görünme sebebi havaküre ve sukürenin sebep olduğu bir illüzyondan ibarettir. Bu ikisinin kaldırılması durumunda dünya iskeletinin bir biriyle 22.5 derecelik açılar oluşturan 16 köşeden meydana geldiğini görmekteyiz. Harita 22.5 derece eğim verilerek çizilmiştir. Dünyanın jeoid (Sonsuzgen) ya da geoid (yuvarlak) olmadığını 16 parçalı haritasıyla ispatlamıştır. NASA’nın yayınladığı son dünya fotoğrafları da yerkürenin on altıgenliğine atıf yapmıştır. Piri Reis çizdiği dünya haritası ile başta Ruslar olmak üzere tüm dünyayı şaşkına uğrattı. Harita çizimlerine hiçbir uzman bilimsel açıklama getiremiyor. Rus uzmanlar 500 yıl önce Osmanlı Amirali Piri Reis’in çizdiği dünya haritasının uydudan çekilen dünya fotoğrafları kadar eksiksiz ve mükemmel olduğunu söylüyorlar.”

Konferansa çok sayıda liseli öğrenci katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız