SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekvador Assange'a Sığınma Verdi...

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:42:26
Ekvador Assange'a Sığınma Verdi...
A- A+ PAYLAŞ
 
Gerekçe olarak Assange'ın ABD'de adli yargılanma hakkına sahip olamayacağı ve idam cezasına çarptırılma olasılığı gösterildi.
 
Ekvador, WikiLeak'in kurucusu Julian Assange'a sığınma hakkı verdiğini duyurdu. 
 
Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino tarafından açıklanan karara gerekçe olarak Assange'ın ABD'de adli yargılanma hakkına sahip olamayacağı ve idam cezasına çarptırılma olasığı gösterildi.
 
İNGİLTERE "BASARIZ" DEMİŞTİ 
İngiltere, Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nin diplomatik statüsünü kaldırarak Assange'ı yakalamak için elçiliğe baskın düzenleme tehdidinde bulunmuştu. Bu tehdidi de gündeme getiren Ekvador Dışişleri Bakanı, Londra'yı kınadı. 
 
MAHKEME REDDETMİŞTİ
İki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iade edilmesine karar verilen Assange'ın hakkındaki davanın yeniden açılması talebi, İngiliz Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmişti. İngiltere'deki en üst mahkeme olan Anayasa Mahkemesi Mayıs ayında, 2'ye karşı 5 oyla Assange'ın İsveç'e iade edilebileceği yönündeki Yüksek Mahkeme kararını onamıştı.
 
İngiltere'de yaklaşık 1,5 yıldır ev hapsinde tutulan Assange'ın avukatları, ülkedeki yasal süreçte müvekkillerinin İsveç'e iadesinin, ''haksız ve yasa dışı'' olacağını, İsveç'e iade edilirse ''adil yargılanamayacağını ve ABD'ye gönderilebileceğini'' savunmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız