SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'El Atmadığınız Orası Kalmıştı!'

A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanı Celal Berktaş, Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Topaloğlu'nun görevden alınacağına ilişkin haberler üzerine yaptığı açıklamada, AKP'ye ağır eleştiriler yöneltti.

Berktaş, şu açıklamayı yaptı:

"5 AKP milletvekilinin Sağlık Bakanlığı’na giderek Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Topaloğlu’nun görevden alınmasını istediklerini ve Başhekimin görevden alınacağı iddiasını bu gün basından öğreniyoruz.

Sayın Topaloğlu görevden neden alınacaktır ? Alınma sebebi nedir ? bunun kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz. Düşünün bir insanın Hac ibadetini yerine getirirken görevden alınacağını öğreniyor olması ve neden alınacağını da bilmemesini ? O insanın ruh halini düşünün. Her seferinde din üzerinden siyaset yapan bu zihniyetin ne yapmak istediğini bizlerde anlamış değiliz.

Malatya’da başhekimler meselesi almış başını gidiyor. El atılmayan Malatya Devlet Hastanesi kalmıştı.

Daha önceki Başhekimler meselesinde yaşanan olayları tüm Malatya biliyor. Sorunu olmayan bir hastaneyi kamuoyunu yanlış bilgilendirerek sorunluymuş gibi göstermelerine, bu hastanenin Başhekimini Hac ibadetini yerine getirdiği sırada görevden alınması girişimlerine hiçbir anlam veremiyoruz. Bizlerin bilmediği bir şeyler varsa Sayın vekiller çıkıp bunları kamuoyuyla paylaşsınlar.

Şimdi buradan AKP’nin bu beş milletvekiline yada altı milletvekiline ve İl yönetimine soruyorum. ?

Malatya’nın sorunları çığ gibi büyürken ve bu sorunlara çözüm üretmek gerekirken tek sorun başhekimler meselesi mi ?

Malatya’da barajlara ödenek ayrılırken beşiniz yada altınız bir araya gelip, ödeneklerin çoğaltılması için bir gayret gösterdiniz mi ?

Beşiniz veya altınız bir araya gelip hani şu iki kere temel atma töreni yapılan Beylerderesi Viyadüğü’nün çabuk bitirilmesi ve buraya ödenek ayrılması için çaba sarf ettiniz mi?

Malatya’nın gözbebeği Turgut Özal Tıp Merkezi gibi uluslar arası operasyonlara imza atan hastanenin sorunlarıyla ilgilendiniz mi ? Burada kadrolaşamadığınız için mi tıp merkezinin sorunlarına bu kadar duyarsızsınız.

Varolan Kayısı Birliğinin kapatılmasına göz yumdunuz.
Diyorsunuz ki iyi yönetilmedi o halde beşiniz yada altınız bir araya gelip hesap sorun. Neden sormuyorsunuz ?

İyi yönetilmedi diyorsunuz. Verilen krediler çarçur edilmişse hükümetsiniz hesabını sorunuz ? Kayısı üreticilerimizin burada günahı ne ?

Malatyalı size sorunları çözmeniz ve Malatya’ya hizmet etmeniz için oy verdi. Malatya’ya yeni sorunlar yaratmanız için değil.

Görev anlayışınız sadece kadrolaşma olmasın. 5 yıldır hala kadrolaşma işinizi bitiremediniz mi ?

Lütfen artık Malatya’ya sahip çıkın. Malatya’nın sorunlarına çözüm üretin."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız