SON DAKİKA
SON DEPREMLER

El Bombası Yüklü Kamyon

A- A+ PAYLAŞ

Bir ihbar üzerine polisin Ankara’da durdurduğu sivil kamyonda 900 el bombası çıktı..

Kamyonu sevkıyat için TSK’nın kiralandığı ve araçta görev kağıdıyla birlikte iki asker olduğu anlaşıldı ancak savcılık olaya el koydu. Yaklaşık 8 saatlik incelemeden sonra kamyon bırakıldı..

Başkent’te silah ve mühimmat yüklü bir kamyonun yakalanması heyecanlı saatler yaşanmasına neden oldu. Kamyonun sivil plakalı olması ve siviller tarafından kullanılması Ankara’yı karıştırırken, mühimmatın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait olduğu ve Muğla’dan Gölbaşı’ndaki bir askeri birliğe cephane sevkiyatı yaptığı ortaya çıktı. Ankara’da heyecanlı saatler yaşanmasına neden olan olay şöyle gelişti:

155’e ihbar geldi

Dün saat 15.57’de 155 Polis İmdat telefonuna yapılan bir ihbar üzerine Terörle Mücedele Şubesi ekipleri, 06 BJ 9915 plakalı beyaz, üzeri mavi brandayla kaplı bir kamyonu takibe aldı. Polisler kamyonu, saat 18.00 sıralarında Ankara’ya girişte Etimesgut civarında durdurdu. Brandayı kaldırdıklarında altından 900 adet el bombası, çeşitli silah ve mühimmat çıktı. Sivil şoför Mehmet Çelik’in yanında yine sivil giysili biri astsubay üst çavuş ve bir onbaşı bulunduğu belirtildi. Astsubay üst çavuşun mühimmatı Muğla’dan getirdiklerini ve Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı’na teslim edeceklerini söyleyerek buna ilişkin görev belgeleri polislere verdiği öğrenildi.

Kamyon emniyete çekildi

Polisler, durumu savcılığa bildirdi. Özel yetkili savcının talimatı üzerine kamyon incelenmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Kamyona onlarca polis aracı ve olası bir uzaktan kumandalı saldırıya karşı jammer yüklü bir koruma aracı eşlik etti. Olayın duyulması üzerine Ankara Merkez Komutanlığı’ndan üst düzey askerler de önce olay yerine ve ardından Emniyet’e giti.

Seri numaraları silinmiş iddiası

Bu arada TRT 2’de yayınlanan haberde kamyondaki el bombalarının seri numaralarının kazınmış olduğu iddia edildi. Konuyla ilgili Genelkurmay’dan resmi açıklama yapılmazken, açıklama Muğla Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Karataş’tan geldi. Karataş, “Kamyondaki mühimmatın tamamı TSK’ya ait. Hepsinin sevk belgeleri var. Bunlar rutin olarak gönderilen mühimmatlar ve hepsinin üzerinde seri numaraları var. Tamamı kayıt altında” dedi. Karataş, kamyonların da Ankara’dan kendilerine gönderildiğini, kendilerinin sadece belgeleriyle birlikte mühimmatların gönedirmesinden sorumlu olduklarını ifade etti. Kamyonun bağlı olduğu Enkaylar Taşımacılık şirketinin müdürü Metin Karaoğlu da kamyonun TSK’ya kiralandığını ve taşınan malzemenin de TSK’ya ait olduğunu söyledi.

12 kamyon sevkiyat yapmış

Anadolu Ajansına bilgi veren askeri yetkililer, kamyonun Muğla’dan saat 06.00 sıralarında yola çıkıp Polatlı-Etimesgut güzergahından Ankara’ya giriş yaptığını, taşıdığı silah ve mühimmatın Gölbaşı’ndaki bir askeri birliğe teslim edilmesinin planlandığı belirttiler. Sevkiyattan askeri makamların haberdar olduğunu da vurguladılar. Yetkililer, silah ve mühimmat sevkiyatının kiralanan sivil araçlarca gerçekleştirildiğini belirterek, dün Ankara’ya benzer şekilde 12 sivil kamyonla silah ve mühimmat sevkiyatının yapıldığını kaydettiler. Bu uygulamanın rutin olduğunu belirten yetkililer, sivil kamyonların herhangi bir risk teşkil etmemesi için tercih edildiğini bildirdiler.

Savcı dört kişiyi sorguladı

Kamyon şoförü Mehmet Çelik ile bağlı olduğu Enkaylar Taşımacılık’ın sahibi ve kamyondaki askerlerin ifadelerini özel yetkili savcının alındığı, araçtaki belgelerin de incelendiği belirtildi. Savcılığın “Bu kadar önemli mühimmat taşıyan kamyon neden güvenlik önlemi alınmadan Muğla’dan Ankara’ya kadar getirildi ve neden sivil personel kullanıldı” sorularını sorduğu öğrenildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından, saat 18.00’de el konulan kamyon 01.45 sıralarında bırakıldı.

OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER ALINDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü otoparkına götürülen mühimmat yüklü kamyona yol boyunca çok sayıda polis aracı ve bir saldırı ihtimaline karşı sinyal önleyici jammer yüklü bir araç eşlik etti.

Minibüste bulunan 500 kg patlayıcı da kriz yaratmıştı

ANKARA’DA 14 Eylül 2007’de bir minibüste ele geçirilen 500 kilo patlayıcı da büyük heyecan yaratmıştı. Bir terör saldırısında kullanılacağı sanılan patlayıcıyla ilgili yapılan araştırmada ilginç gerçek ortaya çıkmıştı. Patlayıcının Makine Kimya Endüstrisi’nin ihalesini alan Pigment San. A.Ş. tarafından İsveç’ten ithal ettiği belirlenmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız