SON DAKİKA
SON DEPREMLER

El Feneri Işığında Konsey

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:13:41
El Feneri Işığında Konsey
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi, ilin son dönemdeki gündemi olan devlet hastanesi alanı ile Kuzey Çevreyolu ile ilgili olarak İl Özel İdaresi Salonu’nda toplantı düzenledi. Toplantıda elektrikler kesilince, jeneratör olmaması nedeniyle konuşmacılar cep telefonu ışığından yararlandı. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın başkanlığında yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Mehmet Sait Kurnaz, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantının ilk bölümünde Malatya Devlet Hastanesi'nin alanıyla ilgili görüşler alınırken, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve kamu kuruluşu temsilcileri, ana görüş olarak mevcut hastane yerinin kalmasını ve burada bir hastanenin hizmetlerine devam etmesini isteyerek, söz konusu yerin TOKİ'ye devredilmemesini talep etti.

Toplantıda bulunan Sağlık İl Müdürü Nail Umay, Sağlık Bakanlığı'nın kampüs hastaneler oluşturarak, insan kaynaklarını daha iyi şekilde kullanmak için bu projeleri başlattığını belirterek, Malatya’da da bu projenin yürütüldüğünü söyledi. Amacın kaynakların en verimli şekilde kullanılması olduğunu aktaran Umay, bu gaye ile tek merkezde büyük bir kampüs hastane kurulduğunu kaydetti. Umay, yeni hastanenin yanına 150 yataklı fizik tedavi merkezi ile 300 yataklı kadın ve çocuk hastanesinin de kurulacağını iletti.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya'daki planlamaların bugüne göre değil, 30-40 yıl sonrasının düşünülerek yapılması gerektiğini vurgulayarak, Malatya Devlet Hastanesi’nin ne şekilde kullanılacağının halen netlik kazanmadığını, buranın park olabileceğini, başka bir amaçla da kullanılabileceğini belirterek, bölgeye ihtiyaç duyulan hastanenin şehirleşmeye yeni açılan Beydağı Bölgesi’ne kaydırılabileceğini ifade etti. Tüfenkçi, "Malatya tek merkezden kurutulup, yeni alt merkezlerin kurulması gerekiyor. Biz trafikten şikayet ediyoruz. Ancak her şeyi tek hat üzerine koyarsanız yeni alt merkezleri kuramayız. Hiçbir alt merkezi Malatya’nın dışına çıkartmasak, o zaman Malatya nasıl büyüyecek, nasıl alt merkezler oluşacak? Malatya büyükşehir olurken, bütün il sınırlarını düşünmemiz lazım" diye konuştu.

Çevreyolu ile ilgili konuşan Başkan Çakır ise, "Çevreyolu ile ilgili olarak bakanlarımızın da talimatlarıyla bakan yardımcılarımızın da üzerinde çalıştığı gibi, buradaki kamulaştırmaların biran önce yapılması ve yol güzergahını açılması. Yapım işi çok zor değil, 2-3 yıl içinde açılacak bir yol. Maalesef kamulaştırma ve bürokratik işlemlerden dolayı zor ve yavaş yürüyor. Malatya’nın daha hızlı gelişmesi adına bu yolun ivedi olarak açılması gerekiyor" dedi.

ELEKTRİK KESİLİNCE..

Malatya'nın büyükşehir statüsü almasına günler kala, kentin seçilmiş ve atanmış  üst düzey yöneticilerinin katıldığı ve İl Özel İdareye ait salonda gerçekleştirilen toplantı sırasında elektrikler kesildi. Şebekeden  kaynaklanan arıza kısa sürede giderilemeyince ve depoda bulunan ışıldakların bataryalarının boş olması nedeniyle toplantı, el feneri ve cep telefonlarıyla ışıklandırma yapılarak tamamlandı.  Toplantıya katılanlar, elektriklerin kesilmesini, jeneratör olmayışını ve ışıldakların boş olmasını tam bir rezalet olarak değerlendirerek “Kent ile ilgili önemli kararların alındığı bu salonda jeneratör nasıl olmaz. İl Özel İdare yetkilileri, attıkları nutuklarda mangalda kül bırakmıyorlardı. Nerede o nutuklar, bırakın jeneratörü ışıldaklarına pil temin etmekten bile acizler” diyerek hem AKSA şirketini, hem de İl Özel İdaresini suçladılar. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız