SON DAKİKA
SON DEPREMLER

El Kaide'de 13 Gözaltı

A- A+ PAYLAŞ

Miraç Kandili gecesi İstanbul ve Malatya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda El Kaide üyesi 13 kişi gözaltına alındı. Eylem hazırlığı içinde olduğu öğrenilen zanlılarla birlikte silah ve örgütsel dökümanlar da ele geçirildi.

İstanbul ve Malatya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren takibin ardından Miraç kandili gecesi operasyon düzenledi. Sabahın ilk saatlerinde İstanbul ve Malatya'da tespit edilen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda El Kaide üyesi 13 kişi gözaltına alındı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 4 fişek, 6 bin ABD Doları, bol miktarda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Yapılan sorgulamada örgüt üyelerinin yakın zaman içerisinde İstanbul'da eylem yapmayı planladığı öğrenildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 13 zanlı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

2'Sİ MALATYA'DAN..
Bu arada, operasyonla ilgili olarak Malatya Emniyet Müdürlüğü de şu açıklamayı yaptı:

"Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde Malatya ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri yasadışı dini motifli terör örgütüne yönelik 09.07.2010 günü başlatılan eş zamanlı operasyonda İstanbul İlinde 7, Malatya İlinde 2, Gaziantep İlinde 4 şahıs olmak üzere toplam 13 örgüt mensubu eylem hazırlığı içerisinde iken yakalanmıştır.

İlimiz ve Gaziantep ilinde yakalanan örgüt mensuplarının ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ;
- 1 adet ruhsatsız av tüfeği,
- 1 adet ruhsatsız havalı tüfek
- 4 adet bilgisayar
- Bol miktarda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Yakalanan şüpheli şahıslar 12.07.2010 günü adli mercilere sevk edilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız