SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'El Kesesinden Beylik Yapanlar Göreve..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, belediye olarak Malatyaspor'a yeterli yardımı yaptıklarını söyledi.

Malatyaspor'da yönetimin istifa etmesinin ardından yaşanan belirsizlik sürüyor. Belediye Meclis Salonu'nda saat 10.00'da bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Cemal Akın, yönetimin istifa etmesinden sonra belediyeye yardım çağrısı yapanlara sitem ederek, "Başkanlığım döneminde 7 milyon 100 bin YTL Malatyaspor'a Esenlik Şirketi reklamı kanalıyla yardım yapmışız. Diğer kuruluşlar da bizim yaptığımızın 10'da 1'i, 5'de 1'i kadar yardım yapsın. Malatya ve Malatya dışındaki işadamları dernekleri ve sivil toplum kuruluşları da yardım yapmalı. Sadece belediyeye yüklenilmemeli. Belediyenin yardımı sadece Malatyaspor'a değil ki. Malatyaspor'a verdiğimiz her kuruş, fakir hemşehrilerimizin gırtlağından kesilecek paradır. Çünkü akşam evine ekmek götüremeyene de yardım yapıyoruz. Bir sıkıntı varsa, biz de yardım edelim, ancak diğer kuruluşlarla birlikte bu yardımı yapalım" diye konuştu.

Sezon açılışında belediye ve kendisi aleyhine slogan atanlara da seslenen Belediye Başkanı Akın, "El kesesinden beylik yapanları göreve ve aklı selim olmaya davet ediyorum. Malatyaspor'a son iki başkan döneminde 7 milyon 100 bin YTL para vermişiz, yine de yuhalanmışız. Ben burada Malatya Barosu üyesi Avukat Cemal Akın olarak bulunmuyorum. Ben Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ım. Malatya halkını temsil ediyorum. Demek ki Malatyaspor'a verdiklerimizi anlatamamışız. Bu kadar para yardımı yapacaksınız, ondan sonra staddaki bir kısım kişiler bir kısım kişileri etkileyecek hakkınızda tezahürat yapacak. Bunu anlamıyorum." ifadelerini kullandı.

Akın'ın basın toplantısıyla ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten de şöyle:

"23 Ağustos Perşembe günü Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Malatyaspor’un bütün Malatya ve Malatyalılar’ın ortak paydası olduğunu belirterek, “Uzaktan bir takım kimseler başka belediyeleri örnek vererek, kendi illerindeki takımlara destekler verdiklerini söylüyorlar. Kayseri, İstanbul, Ankara gibi Büyükşehir Belediyelerinin sahip oldukları imkanlar Malatya Belediyesi imkanları ile kıyaslanamayacak kadar fazla, ancak buna rağmen sözkonusu belediyelerin kendi takımlarına yaptıkları yardımlardan, daha fazla Malatyaspor’a yardımcı olduk” dedi.

Başkan Akın, Malatyaspor’a yeteri kadar yardım yapmamış olan, Malatyaspor için yeteri kadar çile ve ızdırap çekmemiş olan bazı kişilerin Malatya Belediyesini göreve çağırdıklarını ve yardım yapmasını istediklerini belirterek, “Bu kişilerin Malatya Belediyesi tarafından yapılan 7.1 trilyon liralık yardımdan galiba haberleri yok. Şu anda Malatyaspor sıkışık bir durumda. Malatya Belediyesini yardıma çağırıyoruz diyen arkadaşlara şunu ifade edeyim; Onlar şu anda Malatyaspor’u desteklemek hususunda Malatya Belediyesini yardıma çağırıyorlar. 8 ay evvel Malatyaspor sıkışık olduğu dönemde 900 milyar lira çek 162 milyar lirada nakit olmak üzere birinci ayda 1 trilyon 62 milyar lira Esenlik şirketi marifetiyle, reklam anlaşmaları yoluyla Malatyaspora yardım yaptık. Ben el kesesinden beylik yapanları bugün göreve davet ediyorum” dedi.

Nisan 2004 tarihinde göreve geldiğini ifade eden Akın, “Hikmet Bey 24.06.2006 yılında görevi bıraktı. 2 yıl 2 ay 23 gün içerisinde 4 trilyon 243 milyar lira Malatyaspor’a Malatya Belediyesi olarak yardımda bulunduk. Daha sonra Haşim Bey dönemi başladı. Haşim Bey 24.06.2006 yılında göreve geldi 24.08.2007 yani bugüne kadar 1 yıl 2 ay içerisinde, 2 trilyon 832 milyar lira Malatyaspora yardım yapmışız. Yani Malatya Belediyesi üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiş” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bulunduğunu, bu nedenle Malatyaspor’un sezon açılışına katılamadığını, bu sırada bir kısım kişilerin kendisi aleyhinde tezaruhat yaptırdıklarını belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Hem 7 trilyon 100 milyar para veriyoruz, hemde aleyhimizde tezarühat yaptırıyorlar. Ben Cemal Akın olarak değil, Malatya Belediye Başkanı olarak orada bulunuyorum. Sizleri temsilen orada bulunuyorum. Bana saygı Malatya halkına saygıdır. Sizleri temsil eden bir makamda bulunan hemşeriniz aleyhinde tezahurat yaptırıyorlar. Bunları anlamak mümkün değil” dedi.

Malatyaspor’un şu an yine bir darboğazdan geçtiğini söyleyen Başkan Akın, “Göreve talip olan kardeşlerimiz, bu görevi ifa ederken Malatyasporun gelecekte gireceği sıkıntıları da nazarı itibar alarak mutlaka çare üretmişlerdir. Eğer sıkıştıkları bir nokta varsa, tek hedef olarak Malatya Belediyesinin gösterilmesi öyle zannediyorum ki insaf ölçülerine de sığmaz.

Birçok platformda belirttiğimiz gibi Malatya dışında, özellikle de İstanbul’da yaşayan 3 milyon kadar Malatyalı var. Hem de çok güzel yerlerdeler. İstanbul’un ekonomisini elinde bulunduran hemşerilerimiz var. Malatya da kuruluşlarımız var.

Bu kuruluşlarımız ile birlikte biz yine Malatya Belediyesi olarak bu arkadaşlarımızı da kucaklayarak bu sıkıntının aşılması noktasında gayret içerisinde olalım. Ancak şunu ifade edeyim ki; Malatyaspor’u idare eden kardeşlerimiz, aday olmuş veya adaylığı söz konusu olmuş kardeşlerimiz meseleye biraz daha geniş açıdan bakıp Malatya Belediyesinin tek bir görevinin Malatyasporu desteklemek olmadığını lütfen izah etsinler, anlatsınlar.

Biz burada 500 bin nüfusun üzerinde Malatyalıya hizmet üretiyoruz. Civar ve merkez mahallelerimizde akşam karnını doyuramayacak hemşerilerimize Sosyal İşler Müdürlüğümüz vasıtasıyla ekmek dağıtıyoruz, gıda dağıtıyoruz. Bir yandan bizim buraya harcayacağımız her kuruş bu hemşerilerimizin gırtlağından kesilecek paradır. Bunu da bütün Malatyaya ve Malatyaspor severlere duyurmak istiyorum.

Öte yandan çok geniş imkanlara sahip olan ve 100 milyar, 300 milyar, 500 milyar Malatyaspora veya Malatya’ya yardım yaptığı takdirde dahi hiç sıkıntıya düşmeyecek hemşerilerimiz var. Ben vasıtanızla onlara da çağrıda bulunuyorum. Her sıkıntı aşılır bu sıkıntıda aşılacaktır” dedi.

Basın toplantısının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Malatya Belediyesi olarak yapabilecekleri yardımın en son noktasına kadar yaptıklarını söyledi.

Başkan Akın, özellikle il dışında yaşamakta olan ve her vesileyle Malatyaspor’a gönül verdiklerini belirten 3 milyon Malatyalı’ya da seslenerek onların da imkanları doğrultusunda Malatyaspor’a yardım yapmaları halinde sorunun tamamen çözüleceğine inandığını ifade etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız