SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"El Kondu" İddiası!

A- A+ PAYLAŞ
 
Adıyaman Kalkınma Platformu Başkanvekili Zeynal Bakır, Nemrut tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 
 
AKALP Başkanvekili Zeynal Bakır,"Nemrut dağına Malatya tarafından yol açılmasına dair basında çıkan haberlerle ilgili basına bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özkaymak ile Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in basın açıklaması bu bizi son derece rahatsız etmiştir. Bunların basına çıkan açıklamalarına göre, Nemrut Dağı'nın Malatya'dan taraf turizme açılması konusundaki konuşmalarını talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Adıyamanlılar bu açıklamalardan dolayı çok rahatsız. Bunu tüm kamuoyu önünde belirtmek istiyorum. Özellikle Mustafa Şahin beyin nemrut hepimizin ifadesi son derece yanlış bir ifadedir. Nemrut Adıyaman'ın. Adıyaman'ın dışında herhangi bir vilayetin değil, hele Malatya'nın da hiç değildir. Nemrut bizim için vazgeçilmemizdir. Adıyaman'ın simgesi haline gelmiştir. Herkesin bildiği gibi Fırat Adıyaman'ın iken Şanlıurfa'ya verilmiş olması Gölbaşı Adıyaman'ın iken Gaziantep'e yaranmış olması, Çelikhan Abdulharap gölünün yine Malatya tarafından el konması bu ilimizin talihsiz olması sahipsizliğimizin bir kez daha göstergesidir. Elimizde kala kala bir Nemrut dağı kalmıştır. Bu nemrutu Adıyaman'dan almak çok zalimce bir yaklaşım, insafsızca bir yaklaşım. Nemrutu Malatya'ya vermenin hiçbir hukuki kanunu ve ahlaki bir gerekçesi yoktur. Adıyaman çıkmaz bir sokak haline gelmiş iken elimizde kalan Nemruttu. Nemrut'u Malatya'nın almış olması bize bir zulümdür" dedi. 
 
Konuyla ilgili Adıyaman Milletvekilleri ile görüştüklerini söyleyen Bakır, "Milletvekillerimizle Cuma günü telefon görüştük. AK Parti Grup Başkanvekilimiz Ahmet Aydın ve Mehmet Metiner'in bize verdikleri ifadeleri de sizlerle paylaşmak istiyorum; Rahat olun böyle bir durum böyle bir şeyin olması söz konusu değildir. Biz buradan milletvekillerimize güvenmek istiyoruz. Bu konuda Adıyaman halkının milletvekillerinin arkasında olduğunu bilmelerini istiyoruz. AKALP olarak buradan tüm Adıyamanlılar da çağrıda bulunuyoruz; Nemrutumuza sahip çıkın" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız