SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EL-MA'nın 5. Buluşması

A- A+ PAYLAŞ

İki komşu şehir Elazığ - Malatya arasındaki kültürel ilişkileri geliştirme amacıyla 2006 yılında başlatılan Elazığ - Malatya (EL-MA) kültürel buluşmalarının 5. ayağı gerçekleştirilerek Malatya'ya ziyaret yapıldı.

Malatya Valiliği'nin öncülüğünde Kültür Yaşam Derneğinin projelendirdiği E-LMA Kültür buluşmaları çerçevesinde Elazığ'dan kültür grubu, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı ziyaret etti.

Valilikte gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Ulvi Saran, "Ortak platform ile bir araya gelinip iki ilin temel sorunlarının kültürel zenginliklerinin bir araya getirilmesi için bir aradyız" diyerek, "Birlikteliğin ifadesi için kullanılan EL-MA, bir elmanın yarısının birbirine benzediği ve ayrılmaz parçası olduğunu ifade etmektedir. Ortak konularda görüşen ve ortak paydada buluşan iki il'in kültür önderleri, havza mantığı ile sorunları ele alıyorlar. Fırat Nehri güzergahı boyunca sağında ve solunda yer alan iki il, kültür, sanat, ekonomi, ticaret ve gelenekler alanında paylaşacağı çok şeyler vardır" şeklinde konuştu.

Elazığ'dan gelen kültür heyetinin koordinatörü Yazar Şener Bulut ise, Malatya Öğretmen Enstitüsü mezunu olduğunu hatırlatıp, 5 yıl okul ve 3 yıl görev olmak üzere 8 yılının Malatya'da geçtiğini belirtti.

EL-MA kültür buluşmaları çerçevesinde her iki ilin gönüllü kültür-sanat dostları tarihi Beşkonaklar semtindeki Kent Araştırmaları Merkezi (KAM) konağında "Kültür- sanat ve turizm alanında ortaklaşa neler yapabiliriz?" başlıklı bir çalıştay da gerçekleştirilecek.

Çalıştaydan çıkan proje ve öneriler rapor haline getirilerek üst düzey yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda sunum halinde açıklanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız