SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'EL-MA'nın İçini Doldurmalıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Temelleri iki yıl önce Malatya ve Elazığ’lı kültür ve sanat dostları tarafından atılan, her iki Valilik tarafından da desteklenen Malatya- Elazığ kültür köprüsünün sonuncusu hafta sonu gerçekleşti.

Malatya Kültür Yaşam Derneği tarafından organize edilen ve Malatya Valiliğinin destekleriyle gerçekleşen kültür gezisine Kafile başkanı ve Malatya Kültür Yaşam Derneği başkanı Yaşar Karaaslan, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Kazancı, İl Halk Kütüphane Müdürü Ali Gün, Dernek yöneticileri; Nursel Gökçe, Avni Çiçek ve sanatçılar Sevim Emir, Ali Tura, Nurettin Gür, Osman Kaya, Yakup Fırat, Burak Gün, Osman Öcal ve Ziya Demirhan’dan oluşan heyetle katıldı.

Heyet; aralarında İl Kütüphane Müdürü Ahmet Pirinç, Fırat Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Tarık Özcan, Elazığ Eski Belediye Başkanlarından Şükrü Kaçar, gazeteci, yazar, şairlerden oluşan kalabalık bir kültür dostları tarafından karşılandı.

Kültür gezisi kapsamında ilk olarak MANAS Yayıncılık’ta karşılanan Malatya heyeti burada yapılan tanışma ve sohbet toplantısından sonra Tarihi Harput mahallesinde Şefika Gül Kültür Evi’nde düzenlenen şiir-müzik dinletisi ve karşılıklı söyleşisi ile devam etti.

MANAS Yayıncılık’ta Koordinatör Şener Bulut’un Elazığ’ın Kültürel tarihi hakkında yaptığı bilgilendirme konuşmasından sonra Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim Kılıç özetle “ 2 yıl önce Valilerimiz tarafından başlatılan ve sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle her geçen dönemde giderek artan ‘Komşu Kentler Arası Kültürel İşbirliğini Geliştirme’ projesi kapsamında Elazığ’a üçüncü ziyaretimizi yapıyoruz. Aynı coğrafyayı, aynı kültürü ve aynı deprem kuşağını, acıları ve sevinçleri birlikte paylaşan iki kent arasındaki kültür-sanat köprüsünün daha da güçlendirilmesi ile gerçekleşen bu ziyaretle ilişkilerimiz daha da güçlenecektir” dedi.

Kafile ve Kültür Yaşam Derneği Başkanı Karaaslan, “Elazığlı kültür dostları ile başlattığımız bu gezilerin artık kalıcı şekilde ve geniş kesimleri de kapsaması için projeler üretmemizin zamanı geldi. Enerjilerimizi artık bu yönde kullanmalıyız ve bu konuda ortak fikir jimnastikleri yapmalıyız.” deyince Basın Müdürü Kılıç’ın “ İki yıl önce ortaya attığımız EL-MA Elazığ- Malatya Kültür Projesi’nin içini doldurmalıyız” önerisi Elazığ’lı Kültür dostlarından da destek buldu. Ve hatta o projenin isim babalarının kendilerinin olduğunu ve projenin gecikmemesi için hemen çalışmalara başlanması gerektiğini belirtiler.

Yapılan konuşmalardan sonra tarihi Harput Mahallesindeki Şefika Gül Kültür Evi’ne gidildi. Malatyalı ve Elazığlı şairler şiirlerini ses sanatçıları da müziklerini seslendirdiler. Kültür gezisi Tarihi Harput Mahallesinin gezilmesi ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız