SON DAKİKA
SON DEPREMLER

El Öpüp, Sorun Dinlediler

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:25:09
El Öpüp, Sorun Dinlediler
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ile Mahmut Mücahit Fındıklı, beraberlerindeki partili heyetle birlikte Battalgazi ilçesini ziyaret ettiler. Yaşlı kadınların ellerini öperek hayır dualarını alan milletvekilleri, vatandaşların da sorunlarını dinlediler.

Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlarca karşılanan milletvekilleri, ilçe Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısında sorunları dinlediler. Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına; Malaya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz’ün yanı sıra AKP İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, AKP İl yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Zeren, Cokun Çetin ; İl Genel meclis üyesi Rıza Sinanoğlu , AKP ilçe yönetimi ve ilçe halkı katıldı.

Toplantının ardından yapımı devam eden Battalgazi Kaymakamlık binası, 1500 kişilik Spor Salonu inşaat alanını da gezen milletvekilleri, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldılar.

Daha sonra Kervansaray'daki Kültür Sanat Merkezi çalışmalarını incelediler. Kurs hocalarından bilgi alan Fındıklı, Kervansaray girişinde belediye tarafından Heykeltraş Hüseyin Aydemir'e yaptırılan, 4.5 metre yüksekliğindeki tek parça çınar ağacına işlenmiş Selçuklu Askeri ve iki dünyanın yükünü sırtında taşıyan irfan sahibi insanı temsil eden eserleri inceledi.

Fındıklı, "Eski mekanların içi şimdilerde yeni mekanların dışı güzel. Osmanlı eserlerinde abartı yok. Müthiş bir dinginlik ve fonksiyonellik var. Bunu en çok çarşılarda görürsünüz. Kaparı çarşılar Mimar Sinan'ın bir çözümüdür. Dünyada nereye giderseniz gidin o çarşının kültürü, o beldenin en önemli ticaret merkezidir. Yeni yapılan ticaret merkezlerinin 10 yıldır. Sonra ilave yapılır. Ama ecdanın yaptığı eserler hala yaşıyor. 

Battalgazi Anadolu'da ilk Ulu Cami yapılan yerlerden. Bu ilçemizde, gerek spor salonu, sokak güzelleştirme ve çevre düzenlemelerini oldukça başarılı bulduk. Çok ciddi hizmetler yapılmış, derlenmiş toparlanmış. Malatya büyükşehir olduktan sonra burası şehrin merkezi haline geldi. Suyuyla, yeşiliyle Battalgazi çok mazbut bir ilçemiz, şehrimizin can damarlarından biri olacak. Hükümetimizin ciddi katkıları var. Hükümet binası, spor salonu.. Artık buraya yeni bir üniversite kampus sahası kazandırıyoruz. Onunla birlikte Battalgazi ilçemiz Malatya'nın bir anakent merkezi konumuna geliyor."dedi.

Milletvekili Ömer Faruk Öz de, esnaf gezileri sırasında esnafları ve sorunlarını dinledi. Öz, ilçede bulunan tarihi Toptaş Camii ile Vaiz Baba türbe ve minaresinin bir an önce restorasyonu için girişimlerde bulunulacağını bildirdi.

HABER-FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız