SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'El Sanatları Hayat Buluyor' Projesi

0
Güncellendi - 2016-09-18 20:34:06
'El Sanatları Hayat Buluyor' Projesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yürütülen El Sanatları Hayat Buluyor Projesi tamamlandı.

Malatya Gençlik Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığının finanse ettiği, Malatya Valiliği ile İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında yürütülen "El Sanatları Hayat Buluyor Projesi" bir hafta arayla gerçekleştirilen Darende gezisi ve Karadeniz turuyla muhteşem bir final yaptı.

Gençlerin sportif gelişiminin yanında sosyal ve kültürel gelişimini de önemseyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce "El Sanatları Hayat Buluyor Projesi" ile geleneksel el sanatlarından hat, tezhip ve ebru kursları açıldı.

Gençlerin aldıkları eğitimle yaptığı el emeği göz nuru çalışmalar, açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Proje, geçmişten bugüne Türk kültürünün önemli bir yanını oluşturan geleneksel el sanatlarını yeni nesillere öğretmek amacıyla hazırlandı. Yine aynı proje kapsamında Orduzu Pınarbaşı Tabiat Parkı'nda düzenlenen pikniğe 400'e yakın kursiyer katıldı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin katılımıyla Darende ve Karadeniz gezileri yapıldı.

AA

elsanatları1

elsanatları2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız