SON DAKİKA
SON DEPREMLER

El Sanatları Hayat Buluyor

0
Güncellendi - 2016-08-15 22:04:21
El Sanatları Hayat Buluyor
A- A+ PAYLAŞ

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilip Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sodes İle El Sanatları Hayat Buluyor Projesi" performans sergisinin açılışı gerçekleştirdi.

Gençlerin sportif gelişiminin yanında sosyal ve kültürel gelişimini de önemseyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, proje ile geleneksel el sanatlarımızdan Hüsn-i Hat, Tezhip, Ebru gibi kursları gençlerimize ücretsiz bir şekilde sunmuştur. Geçmişten bu güne kültürümüzün önemli bir yanını oluşturan geleneksel el sanatlarını yeni nesillere öğretmek amacıyla gerçekleştirilen bu projeden 300’ e yakın genç faydalandı. Projenin sonuna doğru gelinirken eğitimlerini tamamlayan gençlerin önceki gün gerçekleştirdiği sergi göz doldurdu. Gerçekleştirilen sergiye Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Tesisler şube Müdürü Ahmet Yücel ve Proje Koordinatörü Dr. Murat Kılınç’ın yanında çok sayıda davetli katıldı.

Gençlerin kültürel gelişiminin son derece önemli olduğunu belirten Mustafa Sadi Fındıklı, bu tür eğitimlerin gelecek nesillerin sağlam temeller üzerinde gelişmesi bakımından ayrı bir önem arz ettiğini dile getirdi.

Fındıklı, ‘’Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde özellikle sosyal hayatı destekleme amacıyla SODES projeleri uygulanıyor. Biz de Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, Bu projelerden bir tanesini hem organize ettik hem koordine ettik ve ortaya böyle güzel eserler çıkardık. Tabi gurur verici bir şey kâğıt üzerinden hayata geçmiş canlanmış bir şekilde karşımızda duruyor. Bur da emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, hocalarımıza katılan katkı veren tüm velilerimize öğrencilerimize teşekkür ediyorum ‘’ dedi.

İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, konuşmasının ardından daha sonra sergiyi gezerek yapılan eserler hakkında bilgi aldı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

unnamed (22)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız