SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ Belediye Başkanına Hapis

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:06:09
Elazığ Belediye Başkanına Hapis
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Belediye Başkanı ve 45 sanık hakkında açılan dava duruşması Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülürken, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu hakkında ‘İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, zimmet’ suçlarından 1 yıl, 10 ay, 15 gün hapis cezası verildi. 

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve 45 kişinin yargılandığı dava karara bağlandı. Kararda Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ‘İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve zimmet’ suçlarından 1 yıl, 10 ay, 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti diğer 45 sanık hakkında ise 5 ay ile 1 yıl 10 ay arasında ceza verilmesini kararlaştırdı.

Duruşmayı izleyen CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, ceza alan bir belediye başkanının makamında oturmasının yanlış olduğunu söyledi. Düzgün, kararın ardından adliye binası önünde yaptığı açıklamada, verilen cezayı az bulduğunu ve başkan Selmanoğlu’nun görevden ayrılması gerektiğini belirterek, Elazığ’a hizmet noktasında böyle bir belediye başkanına ihtiyaç olmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun avukatları verilen cezayı Yargıtay’a taşıyacaklarını belirtti.

2004'te DYP'den Elazığ Belediye Başkanı seçilen Selmanoğlu daha sonra Demokrat Parti'ye geçmiş, 2008'de ise AKP'li olmuştu. Selmanoğlu, 2009'da AKP adayı olarak yeniden seçilmişti.

ÇAKIR DA YARGILANIYOR..

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Malatyapark AVM binası için İmar Yasası’na aykırı biçimde yapı kullanma izin belgesi düzenlemek, Malatya İdare Mahkemesi’nin AVM’nin faaliyetinin durdurulmasına yönelik kararını uygulamamak, hukuki hiçbir geçerliliği olmayan yapı kullanma belgesi ile AVM’nin açılışına onay vermek, mahkemenin aksi yöndeki kararına karşın halen AVM’nin faaliyetlerine devam etmesine izin vermek gerekçesiyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Malatya 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Cemal Akın’ın belediye başkanlığı döneminde belediye meclis üyesi olarak görev yapan ve yasa dışı biçimde Malatya Park AVM arsasının sanayi alanından çıkarılarak ticaret, konut ve sağlık tesisi alanına çevrilmesine olumlu oy vermekle suçlanan 22 belediye meclis üyesi de yargılanıyor. 

İsnat edilen suç tarihinde belediye başkanı olan H. Cemal Akın hakkında ise halen milletvekili olması nedeniyle fezleke düzenlenerek Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü aracılığı ile TBMM’ne gönderildiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız