SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ Bitirdi, Malatya İse..

A- A+ PAYLAŞ

21 Şubat Çarşamba günü saat 13.05'de meydana gelen ve merkez üssü Elazığ- Sivrice olan, Malatya'nın özellikle Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde de etkili olan 5.9 şiddetindeki depremin ardından, depremin meydana geldiği Elazığ'da hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı açıklanırken, Malatya'da çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

MALATYA'DA DEVAM..
Depremde, Pütürge ve Doğanyol ilçeleri sınırlarında ilk belirlemelere göre 4 konutun oturulamaz hale geldiği, birçok konutta da hasar bulunduğu, oluşturulan ekiplerin köylerde hasar belirleme çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken, Cuma günü Vali Halil İbrahim Daşöz de bu kez karayoluyla bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Hasar belirleme çalışmalarının tamamlanamaması nedeniyle Cuma akşam itibarıyla herhangi bir açıklama yapılmadığı öğrenildi.

ELAZIĞ'DA TAMAM..
Bu arada Elazığ'da geçtiğimiz gün yaşanan depremden sonra valilik tarafından oluşturulan hasar tespit komisyonu çalışmalarını tamamladı. Vali Muammer Muşmal, Elazığ ve ilçelerinde 207 evin ağır hasarlı olarak tespit edildiğini, 3 okulda ise eğitim ve öğretime ara verilerek yıkım kararı alındığını açıkladı.

Muşmal, "Elazığ merkezinde Ziya Gökalp İlköğretim Okulu, Yazı Konak Beldesi'nde Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu, Sivrnice ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu hakkında ağır hasarlı oldukları için yıkım kararı alınarak, bu okullarda eğitim ve öğretime ara verilip öğrenciler başka okullara yönlendirildi. Elazığ merkezinde 110 ev, Sivrice İlçesi'nde 80 ev, Maden İlçesi'nde de 17 ev ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir. Kızılay tarafından Maden İlçesi'ne 60 çadır, 240 battaniye ve 60 katalitik soba, Sivrice İlçesi'ne bağlı 23 köye ise 210 çadır, 850 battaniye ve 210 katalitik soba gönderilmiştir" dedi.

Vali Muşmal, yaşanan deprem sonrası ağır hasarlı evlere girilmemesi konusunda vatandaşlara uyarıda bulunarak, "Ağır hasarlı evler tespit edilip ilgili bakanlığa bildirildi. Buna göre bir çalışma yapılacak" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız