SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Elazığ Ligine Katılacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Dilek Belediye Spor Kulübü Malatya'da minik ve büyükler kategorisinden çekilerek, Elazığ'da mücadele etme kararı aldı.

Konuyla ilgili bilgiler veren Dilek Belediye Spor Basketbol Kulüp Antrenörü Kadir Pekdoğan, Malatya'da Minikler Basketbol'unda kuralların doğru uygulanmadığını iddia ederek, ligden çekilme kararını aldıklarını söyledi.

Pekdoğan, yaptığı açıklamada, "Minikler Basketbol Ligi'nde 10 kişiyle müsabakalara çıkılması gerekiyor. 10 kişinin altında sporcuyla müsabakaya çıkılırsa, o takım hükmen mağlup sayılıyor. Biz de Dilek Belediye Spor Kulübü olarak bir maça 8 kişiyle geldik, sonuçta da mağlup sayıldık.
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun kuralı budur. Ancak Malatya'da sezon başından itibaren bu kural uygulanmadı. Ligin başında Yıldızlar Basketbol takımı müsabakaya 9 sporcu, Hidayet İlköğretim Okulu Spor Kulübü ise 6 sporcuyla gelmiş ama maç bağlanmış. İptal ya da hükmen mağlubiyet gibi bir durum olmamış. Peki, bu kuralları uygulamadınız, ligi böyle başlattınız. Neden bu kural sadece bizim maçta uygulandı? Biz bunu sorduğumuzda, 'eksik takımla müsabakaya geldiğiniz için hükmen mağlup sayıldınız' denildi. O zaman siz bu ligi neden böyle başlattınız? İkincisi ise, bizi 3 Mart'taki maçta hükmen mağlup saydınız. 4 Mart'ta yine bir takım 9 oyuncu ile çıkmasına rağmen maç oynatılmış ve müsabakaya eksik çıkan takım hükmen yenik sayılmamış. Maçın hakemi de takımın 9 kişi ile maça çıktığını teyit etti. Hatta o hakem gözlemciye, "Bir takım 9 kişi ile müsabakaya çıkıyor. Siz dünkü maçı hükmen mağlup saydınız. Bu maçı oynatalım mı?" diye sormuş. Gözlemci de, "Tabi tabi oynatalım" demiş. Bu kural tek bize uygulandı" iddiasında bulundu.

Tepki amacıyla ligden çekildiklerini kaydeden Pekdoğan, "Bu sıkıntılar yaşanırken biz de tepkimizi göstermek amacıyla Dilek Belediye Spor Kulübü olarak, minikler ve büyüklerde takımlarımızı ligden çektik. Malatya'da Basketbol'a birçok kategoride katılıyoruz. Bizim 100'den fazla lisanslı sporcumuz var. Bu sıkıntılardan dolayı ligden çekildik ve gelecek sezon Elazığ'da bir şube açarak, takımlarımızı Elazığ'da lige sokma kararı aldık" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre; "Basketbol Minikler kategorisinde en az 10 en fazla 15 sporcu ve 1 Antrenör ile müsabakalara çıkılır. Sporcu sayısı 10'dan az olursa, müsabaka iptal edilir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız