SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Elazığ- Malatya Maçı Taraftarlara Açık"

0
Güncellendi - 2016-10-26 17:24:56
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1.Lig’de mücadele eden Elazığspor ve Malatyaspor arasında oynanacak karşılaşma uzun bir aradan sonra her iki takım taraftarına da açıldı.

Elazığ İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında yapılan toplantıya , İl Spor ve Güvenlik Kurulu Üyeleri, Elazığspor Başkanı Sedat Karataş ve spor taban birliklerinin yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Murat Zorluoğlu, futbol gibi toplumları uzlaştırıcı özellikleri olan bir spor etkinliğinde karşılıklı seyirci olmadan müsabaka gerçekleştirmenin kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Elazığ’da bu hafta sonu oynanacak maç ile ileride Malatya’da oynanacak maçta da seyircilerin müsabakaları TFF’nin kuralları çerçevesinde izlemesi yönünde değerlendirme yaptıklarını aktaran Vali Zorluoğlu, Malatya’dan Elazığ’a 800 civarında bir seyircinin geleceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Maçta bir sorun olmayacağı kanaatinde olduklarını ifade eden Vali Zorluoğlu, ”Devlet olarak gerekli tedbirleri elbette alacağız ancak emniyet güçlerine gerek kalmadan maçın sorunsuz olarak oynanacağına inanmaktayız. Elazığ’a ve Malatya’ya yakışan bu şekilde olmasıdır. Bütün Elazığlıları da bu derbi maçını izlemeye davet ederken, bir taşkınlık olmadan, hoşgörü içerisinde maçı takip etmelerini bekliyoruz. Olabilecek birtakım nahoş hadiseler Elazığ’a da, Elazığspor’a da hiçbir fayda sağlamayacaktır. Elazığ’ın ülke kamuoyunda yanlış şekilde tanıtılmasına ve konuşulmasına neden olacağını da herkesin bilmesi gerekir. Hiç kimsenin bu şehre zarar vermesine müsaade etmeyiz. İnşallah Malatya ve Elazığ seyircisi el ele, gönül gönüle maçı izlerler ve hak eden kazanır. Umarım hak eden biz oluruz” dedi.

Zoroğlu: "18 Ağustos'ta ilk Malatya yardıma gitti"

18 Ağustos’ta Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı gerçekleştiğinde yardıma koşan ilk şehrin Malatya olduğunu da hatırlatan Vali Zorluoğlu, Malatyalılar kan ihtiyacı olabilir diye Elazığ’daki hastanelere başvurarak destek olduğunu dile getirdi.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından bütün kesimlerin bu saldırıya karşı tavrını ortaya koyduğunu da anımsatan Vali Zorluoğlu, ”Bu darbe girişiminden sonra kamplaşmalar yerini uzlaşmaya, hoşgörüye ve birlikte çalışma anlayışına bırakmıştır. Bunu kısaca Yenikapı Ruhu olarak adlandırmaktayız. Yenikapı ruhunun bundan böyle bütün hadiselerde kendisini göstermesini arzu ediyor, bu ruhun yaşatılmasını ve muhafaza edilmesini umuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Elazığ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız