SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ 'Peynirli Ekmek' İçin Başvurdu

0
Güncellendi - 2018-05-28 04:24:43
Elazığ 'Peynirli Ekmek' İçin Başvurdu
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Valiliğinin, yöresel ürünler arasında yer alan peynirli ekmeğe, coğrafi bölge işaret tescili verilmesi amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapması, fırıncıları heyecanlandırdı.

Valiliğin, 2007 yılında tescillenen öküzgözü üzümü ve 2016'da tescil alan Ağın leblebisinin ardından bu yıl da peynirli ekmek için Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığı başvuru, fırıncılar arasında sevinçle karşılandı.

Fırıncılar, kentin yöresel lezzetleri arasında yer alan, taze peynir ve şeker ile hazırlanan peynirli ekmeğe ramazan ayında artan talebi karşılamak için iftar saatine kadar çalışıyor.

İstasyon Caddesi'nde fırın işleten Ümit Özgür Eraslan (40), AA muhabirine yaptığı açıklamada, dede mesleğini sürdürdüklerini, yıllardır müşterilerine peynirli ekmek yaptıklarını söyledi.

Eraslan, "Peynirli ekmek taze peynirden yapılıyor. 1 kilogram peynire yarım kilogram şeker katılıyor ve pide şeklinde fırında pişiriliyor. Daha sonra vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz." dedi.

Peynirli ekmeğin tescillenmesi için yapılan başvurunun sevindirici olduğunu dile getiren Eraslan, "Peynirli ekmek yapımı dedelerimizden bize miras kaldı. Ürünün tescil almasını istiyoruz. Devletimiz sağ olsun bunun için gereken her şeyi yapıyor." diye konuştu.

- Fırıncı Erdoğan: "Tescillenmesi bizi mutlu eder"

Tarihi Kapalı Çarşı'da fırıncılık yapan Serdar Erdoğan da peynirli ekmeğin, Elazığ'a ait çok lezzetli bir yemek olduğunu, isteyenlerin tatlı olarak da tüketebileceğini söyledi.

Sipariş üzerine ekmeği il dışına da gönderdiklerini kaydeden Erdoğan, "Her yerde yapılıyor ama  Elazığ'da yapılan daha lezzetli. Tescillenmesi bizi mutlu eder." dedi.

Nailbey Mahallesi'nde fırın işleten Yakup Bulut ise Elazığ'ın peynirli ekmeğini herkesin tatması gerektiğini anlatarak, "Nasıl Gaziantep'in baklavası Adana'nın şırdanı meşhur ise Elazığ'ın da peynirli ekmeği meşhur. İnşallah kısa bir sürede tescillenir." ifadelerini kullandı.

Valilik, bir süre önce de yöreye ait cevizli sucuk orcik ile Boğazkere üzümüne de patent başvurusu yapmıştı.

Elazığ, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız