SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ Sebze Hali Satıldı!

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Belediyesi mülkiyeti kendisinde bulunan sebze halini ihale yoluyla satarak yeni bir hal yapılması için çalışma başlattı.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, yapılan ihale sonucunda ilgili firma ile imzalanan protokol gereği sebze halinin yerini 8 aylık süre içinde teslim edeceklerini belirterek, "Geçtiğimiz ay yaptığımız ihale sonucunda sebze halinin bulunduğu toplam 27 dönümlük alanı 20 milyon 471 bin 250 YTL muhammen bedelle satışa çıkardık. İhaleye katılan firmaların verdikleri teklif ve yapılan artırma sonucunda ihaleyi Multi Türk Mall Onsekiz Emlak Yatırım firması 31 Milyon 832 bin YTL'ye aldı. Firma bu parayı
7 Nisan 2008 tarihi itibarıyla belediyemizin hesabına yatırdı. Biz de arsanın tapusunu ilgili firmanın ilimize gelen avukatlarına verdik. Belediye olarak ilimize yeni bir sebze hali yapacağız. Karşıyaka Mahallesi'nde yapılacak olan yeni halin arsası hazırlandı. Burada yapılacak olan işyerlerinin planları hazırlandı. Bu çalışmamızla ilgili ihale hazırlıkları da tamamlanmak üzere. 10 güne kadar ihaleye çıkacağını sanıyorum. Bu çalışmamızı 5-6 ayda tamamlayacağımızı sanıyorum" dedi.

Malatya Belediyesi de, üzerinde Sebze ve Meyve Hali, Cami, Malatyaspor'un idari bina olarak kullandığı sosyal tesislerin bulunduğu 34 dönümlük alanı 45 milyon YTL değerle satışa çıkarmış, 27 Mart'ta yapılacağı ifade edilen satış, eksik bilgilendirme ve "belirsiz" koşullar, alıcının önceden belli olduğu gibi eleştiriler doğrultusunda yapılamamıştı. Malatya Hali'nin satışından sonra alıcıya 8 ay sonra teslim edileceği gibi Elazığ'daki ihaleyle benzeşen koşullar da dikkat çekmişti. Daha sonra 17 Nisan'da yapılmak üzere yeni satış ihalesine ilişkin ilan basında yayınlanmıştı.

Malatya Belediyesi'nin de, gündemde yokken aniden Sebze ve Meyve Hali'ni, alternatif yer yapılmadan satmaya kalkışması, alelacele hazırlandığı anlaşılan ve birçok önemli eksiği olan ilk ihale ilanında Elazığ'da yapıldığı gibi 8 ay sonra alıcıya teslim edileceğinin yeralması şeklindeki benzerlikler, Malatya'nın "alıcısı önceden belli sanki" şeklinde yorumlanan yer satışına da aynı firmanın talip olabileceği değerlendirmesine yolaçtı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız