SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ Şehidini Uğurladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:35:33
Elazığ Şehidini Uğurladı
A- A+ PAYLAŞ

Mardin'in Derik ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Sezer Aydemir, memleketi Elazığ'da binlerce kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

Mardin'in Derik ilçesinde operasyona çıkan güvenlik kuvvetlerine terör örgütü PKK mensupları tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Sezer Aydemir (25), memleketi Elazığ’da defnedildi. Şehit Aydemir’in naaşı Mardin'den memleketi Elazığ'daki İzzet Paşa Camii'ne getirdi. Şehit için burada öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı cenaze namazına Vali Murat Zorluoğlu, Garnizon ve 8.Kolordu Komutanı Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Ejder Açıkkapı,İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, şehidin babası Metin, annesi Aynur Aydemir, kız kardeşleri, yakınları, emniyet ile askeri personel ve binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı top aracına konuldu. Şehidin naaşı, resmi geçitle bir süre top aracında götürüldükten sonra cenaze aracına alınarak Elazığ Garnizon Şehitliği'ne götürüldü. Şehidin kız kardeşi, "Sana uzanan o eller kırılsın, o elleri kırın" diyerek feryat etti. Şehit Aydemir'in naaşı gözyaşları arasında dualarla toprağa verildi.

Bekar olan 25 yaşındaki şehit Aydemir'in evin tek oğlu olduğu, 2 kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

YARALI POLİS ŞEHİT OLDU..

Bu arada Hakkari Yüksekova’da teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan Özel Harekat Polisi Mustafa Yavaş, tedavi gördüğü GATA’da şehit oldu. Şehit haberinin ulaştığı Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki baba evi ise Türk bayrakları ile donatıldı. 

Eskişehir Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığı esnada, geçici görev nedeniyle gittiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 10 Kasım 2015 tarihinde terör örgütü PKK mensupları tarafından askeri konvoya düzenlenen saldırı ve sonrasında çıkan silahlı çatışmada ağır yaralanarak GATA’da tedavi altına alınan Polis Memuru Mustafa Yavaş, 20 günlük yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu. Mustafa Yavaş’ın acılı haberini alan şehit ailesi ise Kocaeli’nin gölcük ilçesindeki evlerini Türk bayrakları ile donattılar. Evli ve 3 çocuk babası olan 42 yaşındaki şehit Yavaş’ın eşi ve abisinin de polis olduğu öğrenildi.

Şehit evine taziyeye gelen Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, taziye çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı. Yazıcı, “Üzgünüz, kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Elbette şehit mertebesine erişmiştir. O’nun şefaatine bizleri de nail etmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Ailesine bir ziyaret yaptık. Ailesine de başsağlığı ve sabır diliyoruz” dedi.

Öte yandan şehidin naşının yarın sabah saatlerinde Ankara’dan uçakla Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı’na getirileceği ve ikindi namazında da Gölcük Hisareyn’deki aile mezarlığına defnedileceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız